Lilian og Arne er medlemmer af Single Rock Café i Vejle, der holder til på Flegmade i egne lokaler. Foto: Jørgen Flindt

Lilian og Arne er medlemmer af Single Rock Café i Vejle, der holder til på Flegmade i egne lokaler. Foto: Jørgen Flindt

Singlerne rocker stille derudad

I hyggelige lokaler på Flegmade handler det om netværk og socialt samvær, når singlerne mødes i Single Rock Café

Af
Jørgen Flindt

Man skal bare lige lidt op ad trappen, og så træder man ind i de hyggelige lokaler. Det dufter af kaffe.
“Vil du have en kop?” spørger Lilian ude fra det lille køkken.
Single Rock Vejle holder til her i egne lokaler over et stenhuggeri. Her er fire små rum, der giver plads til både et køkken, en bar samt to rum med borde og stole, der skaber caféstemningen.
Singleforeningen har rødder i Vejle tilbage til 2003.
I starten var man oppe og runde 300 medlemmer, men tiderne har ændret sig. Nu har foreningen fundet et leje på omkring 35 medlemmer. Det tal svinger op og ned, for det hænder, at folk mødes og sød musik opstår, og så er man jo et par. Og Single Rock er jo trods alt for singler, selvom kriterierne ikke sådan helt er sat skarpt op.
“Vi har det rigtigt hyggeligt her, og vi er meget gode til at mødes, men vi vil da helt bestemt gerne være flere. Det er ikke en hemmelighed. Så er du single og trænger til at mødes med ligesindede, så kom endelig forbi til en uforpligtende caféaften. Dem holder vi hver fredag,” siger bestyrelsesmedlem Lilian Kongerslev.

Over 50

Single Rock Café Vejle henvender sig til begge køn, men nok mest til dem, der ikke er helt unge.
“Egentligt var det i starten fra 30 år og opad, men vi må nok erkende, at en 30-årige vil kede sig her. Vi er alle omkring de 50 år og opad, “ fortæller Lilian Kongerslev.
Det hele handler i bund og grund om noget meget simpelt, nemlig at mødes og opleve ting sammen i stedet for hver for sig. Det er ikke en scoreklub, selvom det da hænder, at folk finder sammen. Det er, hvad det er; et sted, hvor man kan være sociale sammen.
“Vi har det til fælles sammen, at vi har været noget igennem, der gør, at vi er singler. Og at blive single betyder ofte, at ens netværk bliver amputeret, mens det omvendt kan blive sværere at skabe et nyt netværk. Men netværk og nye relationer kan skabes hos Single Rock. Det og så hyggeligt samvær,” forklarer Arne Thomsen, der er næstformand i foreningen.

Medlemmerne har selv formet indholdet af lokalerne, her blandt andet en lille bar. Foto: Jørgen Flindt

Medlemmerne har selv formet indholdet af lokalerne, her blandt andet en lille bar. Foto: Jørgen Flindt

Fredag

Det er, som tidligere nævnt, fredag aften, at den mest fastlagte del af programmet finder sted, nemlig fredagscaféerne. Her mødes man til fællesspisning klokken 19, hvis man ønsker. Ellers dukker man bare op bagefter.
“Det koster 60 kroner at spise med (man skal tilmelde sig senest dagen før), og vi står selv for maden. Det sker lidt på skift. Så mødes vi, småsludrer lidt og spiser. Bagefter hjælpes vi med at rydde af, og så ser vi, hvad aftenen ender med. Nogen går måske i byen, andre trænger bare til at komme tidligt hjem. Det bestemmer man helt og holdent selv,” forklarer Lilian og Arne.
Imens er vandet løbet gennem tragten med kaffepulver, og der serveres en kop sort kaffe ved et af bordene. Snakken fortsætter, og på fredag er der atter kaffe på kanden.
Single Rock Café findes rundt i hele Danmark, og i ny og næ mødes man på tværs af afdelinger. Single Rock Café Vejle holder til på Flegmade 14.

Publiceret 21 October 2016 15:00