Hjemmelavet trævæg (pris afhænger af størrelse), stuebord til 1175 kroner og hjørnestub til 350 kroner. “Vores kammerat, der er smed, står for at lave stålbenene, der så vidt muligt også stammer fra genbrug,” siger makkerparret.

Hjemmelavet trævæg (pris afhænger af størrelse), stuebord til 1175 kroner og hjørnestub til 350 kroner. “Vores kammerat, der er smed, står for at lave stålbenene, der så vidt muligt også stammer fra genbrug,” siger makkerparret.

IværksætterOdense-prisen:

Genbrugstræ bliver til pæne møbler

To unge iværksættere fra Odense slider og sliber for et mere bæredygtigt samfund

Af
Emil Hermann

Lysten til at gøre en forskel for miljøet er ligeså robust som fyrtræsplanken på spisebordet foran Christian Lund (25) og Niklas Juul (25).
For de to unge iværksættere, der er én af de fem nominerede til IværksætterOdense-prisen, satser alt på ét bræt for at få succes med deres nye møbelvirksomhed, hvor genbrugstræet til produktionen stammer fra husnedrivninger eller fældet skov på Fyn, der har været ramt af sygdom eller lignende.
“For cirka et halvt år siden bliver vi enige om, at nu går vi all in på det her bæredygtige projekt. Med støtte fra min far, der har finansieret værktøj, og penge fra vores egne opsparinger, er det nu lykkedes os at blive selvstændige,” fortæller Christian Lund, der har en HHX-uddannelse i bagagen og lige nu varetager et deltidsjob i Føtex for at sikre yderligere kapital til virksomheden.
Det samme gælder for Niklas Juul, der har en HF-uddannelse og knokler for at finde et deltidsjob.
“Vores ambition er, at vi om to år har så stor omsætning i firmaet, at vi begge to kan være fuldtidsansatte. Det er også derfor, at vi ikke går i gang med en videregående uddannelse,” påpeger Niklas Juul.

Stråler af grøn profil

Iværksætterne fremstiller møblerne ved hjælp af håndkraft og sælger alt lige fra hjørnestubbe, sofaborde, stueborde, trævægge, hylder og meget mere. Genbrugsmaterialerne får de fingre i ved at holde øje med haver og skove samt skabe ved at skabe samarbejde med firmaer, der fjerner materialer på byggepladser.
“Vi har tidligere banket på husdøre i Sanderum og Hjallese, da vi opdagede, at der lå fældede træer i haverne. Her fik vi begge steder lov til at tage materialer med hjem, da det alligevel skulle køres på genbrugspladsen. Vi er også i fuld gang med at etablere samarbejde med flere nedrivningsfirmaer, så vi kan genbruge træ derfra,” siger Niklas Juul og tilføjer om virksomhedens grønne profil:
“Vi går meget op at være bæredygtige. Det er også derfor, at 10 procent af vores omsætning går til miljøorganisationen standfortrees.org, der kæmper for at passe på fredet skov og dyr i hele verden,” fastslår makkerparret.

Genbrugstræ er i fuld fokus i den nystartede møbelvirksomhed ’LundogJuul’. “Vi oplever en tendens i samfundet, hvor folk gerne vil have den rå natur ind i stuerne,” forklarer medstifter Niklas Juul.

Genbrugstræ er i fuld fokus i den nystartede møbelvirksomhed ’LundogJuul’. “Vi oplever en tendens i samfundet, hvor folk gerne vil have den rå natur ind i stuerne,” forklarer medstifter Niklas Juul.

Lytter til kundens behov

Virksomheden, der hedder LundogJuul, er kendetegnet ved, at kundens præferencer er i stor fokus.
“Vi fremstiller møbler ud fra vores egne ideer, men vi vil meget gerne opfordre folk til at komme med deres ønsker, så vi i samarbejde med hinanden kan fremstille lige præcis det produkt, som de efterspørger,” fortæller Christian Lund.
Hvis du vil i kontakt med makkerparret, så foregår kommunikationen via deres site www.lundogjuul.dk, hvor du kan finde et mobilnummer. Desuden kan du interagere med virksomheden på både Facebook og Instagram.

Åbner snart værksted

Firmaet har lige nu ikke noget domicil. Men de ambitiøse unge mennesker arbejder hårdt på at få tag under hovedet på deres nyfødte 'søn'.
“Inden december forventer vi, at vi har et fast værksted i Odense, hvor folk kan træffe os både fysisk og via telefon.”

IværksætterOdense-prisen

IværksætterOdense-årisen er et initiativ, Lokalavisen Odense har søsat for at hædre byens iværksættermiljø. Et miljø, der skaber vækst og arbejdspladser, og som er spækket med ildsjæle, der fortjener et skulderklap.

I samarbejde med Erhvervskontakten har vi udvalgt fem nominerede iværksættere til prisen. Frem til uge 46 bringer vi hver uge et portræt af en af de nominerede. Når alle portrætter har været bragt i avisen, vil en jury kåre en af de fem som prisvinder. Vinderen får en præmie bestående af 25.000 kroner og rådgivning i SEO, webdesign og tekstforfatning.

Prisen uddeles som afslutning på årets iværksætterfestival på Stjerneskibet fredag 18. november kl. 14.

Publiceret 21 October 2016 09:00