Oplevelse:

Tre-trins-koncert-raket

Vojenskoret og Haderslev Byorkester opfører 'Glasbjergene'

Af
pra

Der bliver noget for både øje og øre, når de tilsammen 65 medvirkende fra Vojenskoret og Haderslev Byorkester opfører kor- og orkesterværket "Glasbjergene". 
Glasbjergene er produktet af 12 udvalgte billeder af danske kunstnere som Oluf Høst, Olaf Rude, Michael Ancher og Else Alfelt. Det er netop billedet "Glasbjergene" malet af Else Alfelt som har givet navn til korværket. Til hvert af de 12 billeder har digteren Eva Chortsen skrevet et digt, som igen er blevet sat i musik af den kendte komponist John Høybye. 
Ud over selve oplevelsen med at høre musikken, så bliver billederne også vist på storskærm, så publikum kan se, og forhåbentlig fornemme hvilken stemning i billedet, tekst og musik skal underbygge.
Vojenskort og Haderslev Byorkester har udvalgt fem af de 12 billeder. Disse fem billeder har kor og orkester arbejdet med siden sæsonstart. I hele oktober måned har kor og orkester prøvet sammen,  og nu er de klar til at vise resultatet frem.
Haderslev Byorkesters dirigent Allan Ørslev har arrangeret musikken for orkester, mens Vojenskorets dirigent Lene Diemer-Jacobsen har stået for korinstruktion. 
Udover de fem billeder fra "Glasbjergene" vil koret og orkestret hver især spille og synge nogle numre fra deres eget repertoire. Derudover bliver der også plads til et par fællessange.
Kor- og orkesterværket bliver opført to gange. Søndag den 30. oktober kl. 14.30 i Sommersted Kirke og igen mandag den 31. oktober kl. 19.00 i festsalen på Haderslev Katedralskole. Der er fri entré til begge koncerter.

Publiceret 21 October 2016 11:45