Per og Gry Jørgensen med børnene Victoria, Storm og Alberte. Foto: Kaja Lauterbach

Per og Gry Jørgensen med børnene Victoria, Storm og Alberte. Foto: Kaja Lauterbach

Fra Aabenraa til Afrika som missionærer

Først i det nye år forlader Gry og Per Jørgensen og deres tre børn Danmark for at bo og arbejde i Tanzanias hovedstad Dar es Salaam

Af
Af Svend Mikael Larsen

2017 kommer til at byde på nye og spændende udfordringer for Gry og Per Jørgensen fra Aabenraa.
Den 10. januar rejser den 34-årige ergoterapeut og den 41-årige falckredder nemlig til Tanzania, hvor de er ansat som missionærer for den danske organisation Luthersk Mission (LM).
De rejser ikke ud til et decideret missionsprojekt men skal stå for administrative opgaver i hovedstaden Dar es Salaam. Gry skal således være administrativ koordinator, og Per Jørgensen skal have teamlederansvaret for alle organisationens missionærer og volontører i Tanzania fra sommeren 2017.

Forberedt på lidt af hvert

Ud over de arbejdsmæssige opgaver kan det være svært præcis at vide, hvad der venter i det fremmede, på trods af alle forberedelser hjemmefra.
Men dét med ukendte arbejdsopgaver er ikke nyt for Per Jørgensen. Som ambulanceredder hos Falck gennem 22 år er han vant til ikke at kende sine opgaver, når en arbejdsdag begynder, eller f.eks. på forhånd kende en ulykkes omfang.
Gry Jørgensen er uddannet ergoterapeut og har arbejdet i visitationen i Haderslev Kommune med handicappede børn som speciale. Det har givet hende erfaringer i at arbejde med mennesker, hvis situation ikke altid er lige let, og som måske kommer med forventninger, der ikke lige kan indfries.

Føler med på Facebook

”Vi har et stort netværk af ikke-kristne venner, som følger meget med. Vi har oprettet en gruppe på Facebook om vores missionærliv, og Pers kolleger har virkelig læst den og sat sig ind i tingene," fortæller Gry.
Familien tæller tre børn, Victoria på 11, Alberte på 8 og Storm på 4 år. De to piger skal gå på en kristen skole i Dar es Salaam, mens Storm skal i børnehave. De glæder sig meget til de anderledes oplevelser, de vil få i deres nye familieliv under troperne. Alberte glæder sig over, at hun bliver rigtig god til engelsk, og Storm glæder sig til at skulle gå i shorts hver dag.
Den 8. januar holdes der udsendelsesfest for familien på Løgumkloster Efterskole, og så er der kun tilbage at få de sidste ting i kufferten og afgang til et nyt liv i Afrika.

Publiceret 01 January 2017 09:00