Eleverne har blandt andet haft 3D-printere til rådighed til produktion af deres prototyper. Foto: Pressefoto

Eleverne har blandt andet haft 3D-printere til rådighed til produktion af deres prototyper. Foto: Pressefoto

Innovationselever virkeliggør deres drømme

IBCs nyåbnede InnoLab gør ideer på papir til virkelige modeller

 IBC Koldings 2. års hhx-innovationselever har i mere end et halvt år arbejdet med at bygge deres egne virksomheder op som del af fagene afsætning, innovation og virksomhedsøkonomi.
Ideerne omdannes fra ideer på papiret til virkelige modeller i IBCs nyåbnede InnoLab, hvor værkstedsansvarlig Kim Barding i samarbejde med innovationsunderviserne Bo Juelsgaard og Charlotte Stensgaard guider eleverne fra idé til virkelighed. IBCs InnoLab er udstyret med den nyeste teknologi, herunder 3D print til at printe prototyper og laserskærere, så gruppernes ideer kan blive virkelighed på få timer.

En af grupperne har for eksempel det seneste halve år arbejdet med at udvikle et filter til vandhaner under virksomhedsnavnet CleanFiltr, som man kan tage med på ferie.
Filtret påmonteres vandhanen, når man er på ferie, så selvom man er i et land, hvor man normalt ikke vil kunne drikke vandet uden at blive syg, for eksempel Spanien eller Tyrkiet, kan man nu trygt drikke vandet fra hanen. CleanFiltrs filter renser nemlig vandet, så det er fri for bakterier.

Alle elever afleverer i denne uge deres færdige forretningsplaner, så de er klar til de næste udfordringer, som er innovationseksamen i januar og Young Enterprise-messen i Kolding Storcenter 26. januar.dietz

Publiceret 01 January 2017 10:00