Med et interaktivt kort kan man nemt og hurtigt finde natursteder omkring Lillebælt, som både turister og lokale kan få glæde af. Pressefoto

Med et interaktivt kort kan man nemt og hurtigt finde natursteder omkring Lillebælt, som både turister og lokale kan få glæde af. Pressefoto

Kom nemmere til natur-oplevelser ved Lillebælt

Naturpark Lillebælt går i luften med et interaktivt oversigtskort

 Naturpark Lillebælt rummer mange oplevelser. Hvad enten man leder efter plads til friluftsliv, kulturhistorie eller blot en skøn plet i naturen til madkurven, så er mulighederne i området omkring Lillebælt mange.

Derfor sætter Naturpark Lillebælt nu oplevelserne på landkortet – helt bogstaveligt med et interaktivt kort, der skal guide og inspirere til at gå på opdagelse.

“I Naturpark Lillebælt, der er et samarbejde mellem Fredericia, Kolding og Middelfart kommuner, har vi fokus på både benyttelse og beskyttelse af vores område. De fleste ved, at vi har noget unikt her ved Lillebælt – men det er langt fra alle, der er klar over, hvor meget vi rent faktisk har at byde på. Det vil vi gerne gøre noget ved med kortet,” fortæller Johannes Lundsfryd, der er formand for naturparkrådet, i en pressemeddelelse.

Ved blot ét enkelt klik på Naturpark Lillebælts hjemmeside, finder man et geografisk kort med angivelse af, hvor man kan finde kulturhistoriske spor, unikke naturområder eller dyrke friluftslivet.

Målet med kortet har været at give den besøgende et hurtigt og overskueligt overblik.
Kortet skal både guide de lokale i området og turisterne i ind- og udlandet, fortæller projektleder Niels Ole Præstbro

”Hvis man kommer til området som turist, så kan man finde rigtig meget god inspiration her. Men jeg tror også, det vil være et godt redskab til folk, der bor i området, til at lære det bedre at kende. Hvis man bor i Kolding, er det ikke sikkert, man kender Røjle Klint i Middelfart og Trelde Næs i Fredericia. Eller omvendt med Houens Odde i Kolding. Vores forhåbning er, at både besøgende og lokale vil se kortet og få lyst til at bevæge sig ud i området,” siger Niels Ole Præstbro.

På sigt vil kortet blive udbygget, så man kan finde oplysninger om stisystemer, faciliteter som toiletter og overnatning, turforslag, lokale madprodukter med mere.
“Kortet er tænkt som et dynamisk redskab, der hele tiden udvikler sig til fordel for brugerne og de lokale aktører. Alle er velkomne til at komme med input til kortet,” siger Niels Ole Præstbro. logy

Publiceret 01 January 2017 22:00