Psykiatri-ambulatorium i Kolding lukker

Flytter til Vejle som led i fusion af børne- og ungepsykiatrien

 De to psykiatriske afdelinger Børne- og Ungdomspsykiatri Aabenraa og Børne- og Ungdomspsykiatri Esbjerg fusionerer ved årsskiftet og får fælles navn og fælles ledelse.

Fusionen sker som følge af det omstillingskatalog, som det syddanske regionsråd vedtog tidligere på året.

Omstillingen sker for at sikre ekstra penge til arbejdet med at reducere brugen af tvang i psykiatrisygehuset, fremgår det af en pressemeddelelse.

Aabenraa-delen holder til i den nye psykiatriske afdeling, tæt på det øvrige sygehus på Kresten Philipsens Vej 15 i Aabenraa. I Esbjerg er adressen Gl. Vardevej 101. De to fysiske adresser ændres der ikke på.

Bygger nyt i Vejle

Til afdelingen hører også et børne- og ungdomspsykiatrisk ambulatorium i Kolding.
Ambulatoriet flytter til Vejle 9. februar, hvor psykiatrien fra Vejle og Kolding samles i nyt byggeri på Nordbanen 5, tæt på det eksisterende sygehus i Vejle.

Den fælles ledelse af Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland bliver ledende overlæge Klaus Müller-Nielsen, som er fra afdelingen i Aabenraa, og oversygeplejerske Yvonne Reinholdt, som kommer fra den børne- og ungdomspsykiatriske afdeling i Esbjerg.

“Den nye afdeling giver mulighed for at samle det gode fra de to gamle afdelinger. Jeg ser frem til at følge Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland i det videre arbejde med at sikre den bedste behandling til børn og unge,” udtaler regionsrådsformand Stephanie Lose (V) i pressemeddelelsen. jesl

Fakta
Man behandler årligt 5.800 patienter
Ca. 95 pct. behandles ambulant
Der er 25 døgnsengepladser og 16 dagspladser fordelt på Esbjerg og Aabenraa
Det nye navn – Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland – træder i kraft 1. januar

Publiceret 01 January 2017 20:00