EfB lejer georgisk landsholdsspiller

Esbjerg fB har lejet den 21-årige højre back, Otar Kakabadze, i spanske Club Gimnàstic de Tarragona for resten af den indeværende sæson. Højre backen har trods sin unge alder allerede repræsenteret det georgiske landshold seks gange, og EfB vil i de næste seks måneder få glæde af den angrebsivrige back.

Otar Kakabadze startede karrieren i Dinamo Tbilisi, hvor han etablerede sig som højre back, inden han i sommeren 2016 skiftede på en treårig kontrakt til Club Gimnàstic de Tarragona, der spiller i Segunda División B. I jagten på fast spilletid er han nu blevet udlejet til Esbjerg fB for resten af sæsonen.

"Otar Kakabadze er en moderne højre back, der er god med bolden, teknisk stærk, hurtig og slår gode indlæg. Med ham og Tsimikas på de to backpositioner kan vi spille det system, vi gerne vil. Otar er ung, men en kvalitetsspiller, og han har sikret sig erfaring gennem kampe i forskellige ligaer og på landsholdet. Jeg har kendt ham i 5-6 år, og jeg har også mødt hans forældre, men i Holland var det svært at få tilladelse til ikke-EU-spillere," siger EfB’s sportsdirektør Ted van Leeuwen.

Ted van Leeuwen arbejdede i Vitesse Arnhem med den georgiske præsident, Merab Jordania, og han har herigennem sikret sig et indgående kendskab til det georgiske fodboldmarked.
- Jeg er meget glad for aftalen, og jeg ser frem til at hjælpe klubben i de næste seks måneder. Efter samtaler med blandt andre Davit Skhirtladze i Silkeborg har jeg fået anbefalet at spille her. Det er et godt niveau i Danmark, og det hjælper mig også med at fastholde min plads på landsholdet, siger Otar Kakabadze.

Både Otar Kakabadze og Konstantinos Tsimikas er med på træningsbanen, når spillerne vender tilbage fra vinterpause onsdag den 11. januar.

Publiceret 05 January 2017 10:00