Christa og Walter Jürgensen fra Havnegrillen inviterede beredskabet indenfor til en gratis hotdog under stormfloden. Foto: Svend Mikael Larsen

Christa og Walter Jürgensen fra Havnegrillen inviterede beredskabet indenfor til en gratis hotdog under stormfloden. Foto: Svend Mikael Larsen

Hotdogs og menneskelig varme i Havnegrillen

Christa og Walter Jürgensen viste deres taknemmelighed for beredskabets indsats på havnen med gratis hotdogs og kaffe

Af
Af Svend Mikael Larsen

Dagens samtaleemne i Havnegrillen ved Sydhavn i Aabenraa giver helt sig selv. Det er selvfølgelig nattens oversvømmelse af havnen lige udenfor grillens vinduer, hvor vandet stod højt rundt om bygningen. Flere pumper sørgede dog natten igennem for at holde vandet nede.
Christa og Walter Jürgensen, indehavere af Havnegrillen, fik faktisk også en rolle at spille i nattens hårde slid med at holde vandmasserne på afstand.
"Vi gik hjem ved halv ti tiden. Da var der kommet lidt vand op af kloakdækslene rundt om, men ellers så det ikke så slemt ud. Men vi var dårlig nok kommet hjem, før vores søn ringede og sagde, at nu væltede det op med vand, og så skyndte vi os tilbage. Da stod vandet allerede ret højt omkring grillen," fortæller Christa Jürgensen, som sammen med sin mand Walter Jürgensen, kunne følge slagets gang uden for fra første parket.
"Vi kunne jo se, hvordan de mange folk fra beredskabet sled i det derude i kulden. Blandt andet med at holde vandet væk fra grillbygningen. Så besluttede vi, som en lille anerkendelse af deres indsats, at byde på en hotdog og noget kaffe," fortæller Walter Jürgensen.
Det blev til 72 af Havnegrillens kendte hotdogs, der som de fleste i byen ved, blev kåret som landets næstbedste i 2012.

Frøs med anstand

"Jeg troede jo, at sådan en brandmandsjakke var rigtig varm, men det er den slet ikke, så de gik jo og frøs med anstand," fortæller Christa.
"Så vi fik tændt de tre varmelamper, og så kunne de komme ind og få en kop kaffe og lidt varme, inden de skulle ud og i gang igen," fortæller hun.
Klokken var næsten to, inden Walter og Christa vendte næsen hjemad. I dag torsdag var de dog tilbage i Havnegrillen, som de åbnede til sædvanlig tid.
"Så må vi bare gå lidt tidligere i seng i aften," smiler Walter Jürgensen.

Publiceret 05 January 2017 14:00