25-årige Peter Birkemose, der læser til ingeniør på SDU, beder nu offentligheden om hjælp til at finde den gerningsmand, der nytårsnat udsatte ham for et groft overfald. Foto: Privat.

25-årige Peter Birkemose, der læser til ingeniør på SDU, beder nu offentligheden om hjælp til at finde den gerningsmand, der nytårsnat udsatte ham for et groft overfald. Foto: Privat.

Peter fik øjet smadret af en fremmed:

Hjælp politiet med at finde gerningsmanden

25-årige Peter blev udsat for umotiveret og grov vold i Skibhuskvarteret nytårsnat. Overfaldet resulterede i en brækket øjenknogle.

Af
Af Jane Thoning Callesen

25-årige Peter Birkemose, der læser til ingeniør på SDU, blev nytårsnat overfaldet af en fremmed mand. Volden resulterede i en brækket øjenknogle og skader på tænderne.

Peter Birkemose har nu skrevet et opslag på Facebook, hvor han beder folk om hjælp til at finde frem til gerningsmanden.
Facebook-opslaget er her torsdag aften blevet delt flere tusinde gange på Facebook, og der strømmer hele tiden delinger og sympatitilkendegivelser ind.
Lokalavisen Odense har været i kontakt med Peter Birkemose, og han ser gerne, at vi deler både historien og billederne her, så hans appel når ud til så mange som muligt.

Fandt sted i Skibhuskvarteret

Overfaldet fandt sted på Skibhusvej omkring kl. 02 nytårsnat. Sammen med sine kammerater havde Peter Birkemose netop forladt en fest og var nu på vej hen for at sige godt nytår til en anden ven. 
Da de drejede ud på Skibhusvej fra Damhusvej, kom overfaldsmanden gående med sin kammerat og to veninder.
Overfaldsmanden begyndte at tale til Peter Birkemose, pegede på en pige 50 meter længere henne af Skibshusvej og sagde: "Se hende deroppe. Hvis I rører ved hende, så river jeg hovederne af jer".
Peter Birkemose hverken kendte eller talte til den pågældende pige, så han sagde blot 'okay' og gik videre.
Overfaldsmanden blev imidlertid ved med at gentage advarslen, og til sidst sagde Peter - i et ironisk tonefald: "Tusind tak! Hvis ikke du havde advaret os, havde vi jo tænkt os at gå op og røre hende helt vildt meget".
Det fik overfaldsmanden til at sparke Peter på knæet og slå ham i hovedet, hvorefter han løb sin vej. 

Har brug for hjælp til at finde gerningsmanden

Efter overfaldet gik Peter Birkemose hjem i seng, men da han vågnede dagen efter, var øjet hævet, og han søgte læge.

Efter en rundtur hos både kæbekirurger, øjenlæger og tandlæge står det nu klart, at der er sket stor skade på både nerver, knogler, væv og muskler ved øjet, ligesom der er sket skade på tænderne.

Peter Birkemose har meldt overfaldet til politiet, men både han og de har brug for hjælp til at finde gerningsmanden.

I sit Facebook-opslag skriver Peter Birkemose derfor:

"Vil I ikke overveje at melde jeres voldspsykopat af en ven til politiet, så han ikke gør dette eller værre ved endnu et fremmed menneske?"
Du kan læse det fulde Facebook-opslag herunder.

Publiceret 05 January 2017 21:00