Jerry Lucena, 36 år, afsluttede sin aktive fodboldkarriere på topplan i sommer og kombinerede det i den sidste sæson med at være assistenttræner på U17- og U19-ligaholdene. Han indleder i januar DBU’s uddannelse til A-trænerlicens.

Jerry Lucena, 36 år, afsluttede sin aktive fodboldkarriere på topplan i sommer og kombinerede det i den sidste sæson med at være assistenttræner på U17- og U19-ligaholdene. Han indleder i januar DBU’s uddannelse til A-trænerlicens.

Rokade:

Christiansen ny A+-træner – Lucena U17-cheftræner

EfB har lagt en ny trænerkabale i talentsektoren, efter Jens Letort er rykket op som assistenttræner for superligaholdet, og den består af velkendte, stærke kort.

Den hidtidige U19-cheftræner, René Christiansen, overtager posten som A+-træner og bliver dermed ansvarlig for den individuelle udvikling af landsholdsspillere i U16-U21-årgangene over for DBU. U17-træner Lars Vind får ansvaret for U19-ligaholdet, og Jerry Lucena får sit første cheftrænerjob i spidsen for EfB’s hold i U17 Ligaen.

"Vi har haft den bundne opgave, at vi skulle finde en intern løsning efter Jens Letorts oprykning til trænerstaben omkring superligatruppen. Vi har valgt den naturlige vej, at de fastansatte trænere rykker et trin op i hierarkiet, dog med undtagelse af Dan Guldager, hvis kompetencer bedst udnyttes i hans nuværende rolle som T+træner og SFS-ansvarlig. Elitetrænerne arbejder så meget på tværs af holdene, fra U13 op til vores hold i Reserveligaen, at dagligdagen for vore fodboldtalenter ikke ændres radikalt," siger EfB’s ungdomselitechef, Niels Erik Søndergård i en pressemeddelelse.


A+-træner bliver på træningsbanen

Han tilføjer, at René Christiansen, 51 år, vil komme til at udfylde sin rolle som A+-træner på en anden måde end Jens Letort, der ved siden af arbejdet på træningsbanen havde mange administrative opgaver. En del af dem vil blive fordelt på Niels Erik Søndergård og ungdomskonsulent Rasmus Lundager, så René Christiansen kan udfolde sig så meget som muligt fodboldfagligt.

"Jeg ser A+-trænerfunktionen som en naturlig udvikling i min trænerkarriere, og jeg tror, jeg får den på det rigtige tidspunkt. Jeg skal fortsat være meget på fodboldbanen sammen med drengene og være med til at støtte dem i processen med at udvikle sig til superligaspillere. Jeg glæder mig rigtig meget til at tage min store opgave om transition fra UEFA Elite A-Youth-uddannelsen frem og overføre den i praksis. Det første halvår vil stå meget i superligaholdets tegn, og at nogle af de unge spillere får yderligere fodfæste på holdet. Imens skal vi have de næste gjort klar: Daniel Anyembe, Jacob Lungi Sørensen, Anders Dreyer og Jeppe Schultz," siger René Christiansen.

Han ser frem til både samarbejdet med EfB’s superligatrænerteam, Lars Lungi Sørensen og Jens Letort, og DBU’s landstrænere i ungdomsårgangene, heriblandt U21-landstræner Niels Frederiksen og den kommende U16- og U18-landstræner, Michael Mex Pedersen.

Også den nye U19-træner, Lars Vind, 40 år, har gennemført UEFA’s eliteuddannelse for ungdomstrænere, der er en overbygning på UEFA’s A-licens med specialisering i at udvikle 14-19-årige fodboldspillere. Han indledte trænerarbejdet i EfB i U15-årgangen i 2002 og blev i marts 2013 forfremmet fra assistenttræner til cheftræner for U17-ligaholdet, da René Christiansen rykkede op og overtog U19-drengene. Få måneder senere førte Lars Vind drengene til guldmedaljer i U17 Ligaen.

"Lars Vind er det naturlige valg som ny U19-cheftræner. Han har udviklet sig hele vejen fra assistenttræner, U15-cheftræner, morgentræning af spillere i eliteidrætsklasser og senest næsten fire år som U17-cheftræner," siger Niels Erik Søndergård.

U17-cheftræner har prøvet det hele

Jerry Lucena, 36 år, afsluttede sin aktive fodboldkarriere på topplan i sommer og kombinerede det i den sidste sæson med at være assistenttræner på U17- og U19-ligaholdene. Han indleder i januar DBU’s uddannelse til A-trænerlicens.

"Jerry har i halvandet år været tilknyttet talentsektoren med henblik på, at han skulle have ansvaret for et hold. Det kommer måske et halvt år før planlagt, og vi måtte sikre os DBU’s godkendelse af ham som U17- cheftræner. Med hans baggrund var det ikke noget problem. Jerrys helt store fordel er, at han næsten lige har forladt aktiv fodbold på højeste niveau, så han fortsat har det inde under huden og kan viderebringe det til de unge spillere. Vi havde store forventninger til Jerry, og de er til fulde blevet indfriet, ikke mindst hans arbejde med talenterne på det individuelle plan," siger Niels Erik Søndergård.

Han vurderer, at EfB også efter ændringerne vil stå meget stærkt som et af landets bedste talentmiljøer.

Publiceret 05 January 2017 15:00