I 2020 skal lystbådehavnen og de første byggerier efter planen være klar. Grafik: COBE

I 2020 skal lystbådehavnen og de første byggerier efter planen være klar. Grafik: COBE

Borgerne designer Marina City

Workshops skal skabe den nye bydel

En bred gruppe af borgere, foreninger, uddannelsesinstitutioner og virksomheder skal være med til at designe Marina City. I løbet af januar måned gennemføres fem tema-workshops for at få input til Koldings nye bæredygtige bydel, som skal etableres på sydsiden af Kolding Fjord med et nyt og tiltrækkende bolig- og havnemiljø samt en attraktiv marina med 1.000 bådpladser.
”Vi inddrager en bred kreds af interessenter for at sætte fokus på både udviklings- og samarbejdsmuligheder og for at identificere de elementer, som er vigtige at få indarbejdet i planerne. Sammenlagt inviterer vi op imod 100 mennesker til vores tema-workshops,” forklarer projektleder Torben Gade, Kolding Kommune.

Skaber attraktiv marina

De første workshops bliver holdt i denne uge, mens de sidste to følger i denne uge. Første møde er på torsdag den 12. januar, mens det i næste uge foregår henholdsvis mandag den 16. januar, onsdag den 18. januar og torsdag den 19. januar. Sideløbende med de fem tema-workshops gennemføres workshops med Kolding Lystbådehavn og de fire sejlklubber om de ønsker og behov, som skal være med til at skabe Danmarks største og mest attraktive marina uden for hovedstadsområdet.
“Endelig har jeg planlagt individuelle møder med et mindre antal organisationer. Sammenlagt vil involveringen af de mange interessenter give os et værdifuldt overblik over ønsker og behov. De mange input vil indgå i programmet for Marina City, som skal være klar til i starten af marts måned. Herefter går arkitekterne i gang med at fastlægge områdets detaljerede udformning i samarbejde med projektets partnere – Kolding Havn, Kolding Lystbådehavn og Kolding Kommune,” oplyser Torben Gade.
På temasiden om Marina Syd kan du læse mere om projektet og se den overordnede tidsplan. Efter planen skal den nye lystbådehavn være klar i foråret 2020. Samme år skal de første byggerier stå klar.
Parterne bag Marina City er Kolding Havn, Kolding Lystbådehavn og Kolding Kommune. Oplægget til Marina City er lavet i samarbejde med konsulentfirmaerne COBE og Rambøll

Publiceret 10 January 2017 15:00