Mogens Frederiksen midt i byggerodet.

Mogens Frederiksen midt i byggerodet.

- De har nøgle til lejligheden...

KAB’s udmelding passer simpelthen ikke, siger beboere

Ultra korte varsler og flere måneder, hvor håndværkerne har haft adgang til lejligheden via nøgle i nøgleboks, får beboere i Frihedens Boligselskab blok 7 til at undre sig over KAB’s udmelding.

I sidste uge meddelte KAB’s kundechef ellers, at KAB igennem i hvert fald en uge havde forsøgt at få lavet en aftale med Mogens Frederiksen i Frihedens Boligselskab. Målet var at få færdiggjort hans lejlighed - eller i det mindste at få flyttet hans møbler på plads, så han kunne bruge lejlighedens stue i julen. Læsere af Hvidovre Avis vil vide, at det ikke lykkedes - og KAB mener, at det er Mogens Frederiksens egen skyld. Hvidovre Avis har derfor igen været forbi Mogens Frederiksen og nogle af de andre beboere i blokken. - De har haft en nøgle til min lejlighed i nøgleboksen uden for døren indtil starten af december, så det passer simpelthen ikke, at de ikke har kunnet få adgang til min lejlighed. Og jeg har desuden afleveret en ekstra nøgle til min lejlighed efter vi fik sat nye døre i, fortæller Mogens Frederiksen. Mogens Frederiksen har nedsat hørelse, men han har nøje optegnet de henvendelser han har fået fra KAB. En af dem han fik før jul var fra en håndværker, der ville møde op i hans lejlighed inden for en time. Der var altså tale om et varsel på en time, som Mogens Frederiksen ikke var i stand til at efterkomme. I stedet fik han en meddelelse om at håndværkeren ville komme efter jul. Mogens Frederiksen har fortsat ikke haft besøg af håndværkeren. - Jeg hører ikke så godt, men jeg har været derhenne på kontoret i en uendelighed (kontoret hvor koordinatorerne sidder, red.) og spurgt til, hvornår jeg får udbedret de sidste fejl og mangler, siger Mogens Frederiksen. På Mogens Frederiksens mangelliste står blandt andet, at vinduerne i hans ene stue skal laves om, så det ene vinduer ikke stikker en cm. længere ud end det andet. Desuden har han et stort afslag i væggen i sit køkken efter der blev arbejdet i hans badeværelse. Ligeledes har vandskader i køkkenet betydet, at Mogens Frederiksen skal have nyt tapet og maling rundt om blandt andet vinduer i køkkenet. I Mogens Frederiksens stue mangler vinduerne fra stuen ud til at altanen at blive færdiggjort.

Opbakning fra naboer

Mogens Frederiksen får opbakning fra blandt andre Finn Birkemose Pedersen og flere andre beboere, som Hvidovre Avis har været i kontakt med. - Det er da ikke Mogens' skyld, at de ikke har gjort arbejdet færdigt. Hvis de nu bare havde samlet arbejdet, så var alt det her klaret, siger Finn Birkemose Pedersen og henviser til, at der går rigtig mange håndværkere og arbejder på blok 8, mens en række beboere i blok 7 fortsat må vente på at få færdiggjort deres boliger. Han undrer sig over processen og refererer blandt andet til “Beboerinformation” fra juni, hvor der står, at de sidste arbejder i netop blok 7 og blok 10 skal være godkendt inden der arbejdes videre på de næste blokke. - Det var så heller ikke rigtigt, siger han. Selv har Finn Birkemose Pedersen opgivet at få færdiggjort sine fejl og mangler. Som håndværker har han besluttet sig for selv at udføre de sidste mangler. Han undrer sig endvidere over, at det overhovedet kan lade sig gøre, at fortsætte arbejdet i de andre blokke uden at blok 7 er færdiggjort. - Jeg kan ikke vente længere på at få udbedret mine skader, så jeg gør det selv. Og som gammel håndværker må jeg tænke, at det handler om, at entreprenøren får udbetalt rater så det ikke kan betale sig at gøre de første blokke færdige, siger han.

Publiceret 10 January 2017 08:00