Sundhedsordningen bliver blandt andet brugt til fysioterapi.

Sundhedsordningen bliver blandt andet brugt til fysioterapi.

Markant flere i Hvidovre Kommune har en sundhedsordning

Antallet af lønmodtagere i Hvidovre Kommune, der har en sundhedsordning, er vokset kraftigt på få år. Det viser en ny opgørelse fra PensionDanmark

På bare syv år er antallet af lønmodtagere i Hvidovre Kommune, der har adgang til en sundhedsordning i PensionDanmark, mere end tredoblet. Det viser en ny opgørelse fra PensionDanmark.

I 2016 havde ca. 3.200 lønmodtagere i Hvidovre Kommune adgang til sundhedsordningen i PensionDanmark via deres overenskomst. Det er mere end en tredobling i forhold til 2009, hvor ca. 900 lønmodtagere i kommunen var omfattet. Chaufførerne blev som den første faggruppe omfattet af sundhedsordningen i Pensi-onDanmark i 2005. Og siden da har stadig flere grupper af lønmodtagere i fysisk hårde job som f.eks. frisører, bygningsarbejdere, elektrikere og rengøringsassistenter fået adgang til ordningen via deres overenskomst. Senest blev 40.000 offentligt an-satte omfattet i 2016. - Det er positivt, at stadig flere i fysisk hårde job via deres overenskomst får adgang til sundhedsordningen. For vi ved, at mange medlemmer døjer med smerter, som hæmmer dem på jobbet. Og med sundhedsordningen er der hjælp at hente til at komme problemerne til livs, inden de udvikler sig til mere alvorlige skader, længere-varende sygefravær og i værste fald førtidspension, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark. En undersøgelse på baggrund af ca. 12.500 medlemmers besvarelser af PensionDanmarks digitale sundhedstest viser, at 54 pct. inden for de foregående fire uger har døjet med fysiske smerter, som har vanskeliggjort deres arbejde. Samtidig vurderer 38 pct., at de i samme periode har nået mindre, end de gerne ville på deres arbejde eller andre daglige aktiviteter pga. deres fysiske helbred. Medlemmerne kan få hjælp til få bugt med denne type problemer via sundhedsordningen, og den mulighed gør stadig flere brug af. I 2016 steg andelen af medlemmer, der får behandling hos f.eks. en kiropraktor eller fysioterapeut via ordningen, med 10 pct. i forhold til 2015. Således fik hvert 10. medlem behandling via ordningen i 2016. - Vi arbejder løbende på at sikre, at medlemmerne kender til sundhedsordningen, og vi kan se, at denne indsats er med til at løfte brugen. Men endnu flere medlemmer kunne givetvis have gavn af at bruge deres ordning. Derfor vil vi også fremover have fokus på at udbrede kendskabet til ordningen, siger Torben Möger Pedersen.

Publiceret 10 January 2017 08:00