”Udgangspunktet og vores fælles mål er først og fremmest at uddanne og efteruddanne både unge som ældre til job i erhvervslivet. Og det skal vi gøre så godt vi kan,

”Udgangspunktet og vores fælles mål er først og fremmest at uddanne og efteruddanne både unge som ældre til job i erhvervslivet. Og det skal vi gøre så godt vi kan," siger John Norman, ny direktør for EUC Sjælland. Foto: EUC Sjælland

Ny direktør for EUC Sjælland

John Norman er netop tiltrådt som direktør for EUC Sjælland

Det er en mand med en lang karriere i erhvervsskolesystemet og med en både pædagogisk og ledelsesmæssigt stærk profil, der 1. januar tiltrådte som ny direktør for EUC Sjælland. John Norman glæder sig til gensynet med en organisation som, siden første møde i 2005, har stået ham nær:
”EUC Sjælland har en gave: En organisation med en mangfoldighed, både kulturelt og fagligt. Fyldt med ildsjæle og en helt særlig ånd. En organisation, som jeg glæder mig til at samle og finde en fælles retning for.”
John Norman kommer fra Erhvervsakademi Sjælland, hvor han som ressource- og akademichef har været med fra den helt spæde start til at udvikle en ny organisation, og nu glæder han sig til at bruge de ting, han har lært, i samspil med en organisation, som siden hans første møde med den, har stået ham nær.
”Da jeg kom til EUC Sjælland tilbage i 2005 – først som uddannelseschef og siden som uddannelsesdirektør – kom jeg til en erhvervsskole, som jeg bare syntes havde alt,” siger han.
EUC Sjælland er en uddannelsesorganisation, der både rummer teknisk gymnasium (HTX), erhvervsuddannelser (EUD), erhvervsgymnasium (EUX) samt kursus- og efteruddannelse (EUV og AMU). I dag har EUC Sjælland afdelinger i Køge, Haslev og Næstved – og i august 2017 udvides yderligere med uddannelser i Greve og Vordingborg. Årligt uddanner EUC Sjælland omkring 2.500 på ungdomsuddannelserne og 10.000 kursister på efteruddannelser til erhvervslivet.

Forskellighed er en gave

”EUC Sjælland er en organisation med en mangfoldighed, både kulturelt og fagligt. En organisation fyldt med ildsjæle og en helt særlig ånd. Den forskellighed er en gave. For der findes absolut intet positivt i at uniformere og ensrette folk. Forskelligheden ser jeg som en klar fordel – og når vi samtidig lytter og inspirerer, kan vi udnytte det til at finde en fælles retning," siger John Norman.
”Økonomien er, som for alle erhvervsskoler. Erhvervsskolereformen og de politiske vilkår gør, at vi kommer til at stå på tæerne i 2017 – og formentlig også helt ind i 2018. Og her er det vigtigt, at vi som organisation erkender og anerkender, at vi er udfordret. Om 3 år er mit klare mål, at det eneste vi taler om på EUC Sjælland, er faglighed, pædagogik og kompetenceudvikling. At vi bidrager til en god udvikling i lokalområdet," fortsætter han.
Torsdag 19. januar klokken 15–17 inviterer EUC Sjælland til velkomstreception for John Norman på Jagtvej 2 i Næstved. Alle er velkomne.

Publiceret 10 January 2017 14:00