Claus Christensen kan se tilbage på 25 år som kørende ostehandler. Foto: Svend Mikael Larsen

Claus Christensen kan se tilbage på 25 år som kørende ostehandler. Foto: Svend Mikael Larsen

På farten med ost i 25 år

Claus Christensen fra Rødekro er en erfaren ostehandler med 1,3 millioner kilometer på bagen

Af
Af Svend Mikael Larsen

I 1991 overtog den dengang 22-årige Claus Christensen nogle osteruter på Als og Sundeved efter Iver og Vera Dall fra Øster Sottrup, som havde startet dem i 1978, og som hjalp ham godt i gang. I dag er det 25 år og cirka 1,3 millioner kilometer siden, og alt er stort set ved det gamle.
"Jeg har lavet en lille smule om på et par ruter og har taget Kegnæs med, men ellers er alt ved det gamle. Selv en stor del af kunderne er de samme som dengang," fortæller Claus Christensen.
I alt kører han 9 ruter, hvor han pr. rute besøger mellem 100 og 150 adresser både på land og i by og dertil enkelte institutioner.
"Så kører jeg op i indkørslen, og så kommer folk ud og handler. Og skulle genboen også lige benytte sig af lejligheden, så klarer vi også det, men ellers er der på flere af ruterne ikke plads til flere kunder," fortæller Claus Christensen.

Osteboden i Rødekro

Hjemme i Rødekro passer konen Tina og moderen Kirsten Christensen selve butikken Osteboden, som forældrene startede i 1973.
"Både ude på ruten og hjemme i butikken har vi rigtig mange trofaste kunder, hvoraf mange har handlet hos os i årevis. På den måde lærer man jo mange familier godt at kende. Men der kommer også mange unge mennesker i butikken," fortæller Claus Christensen, der får sine oste fra mejerier som Endrup i Bramming og Thise nær Skive.
"Og så har jeg nogle gode grossister, der også har kontakt til en række små private mejerier rundt omkring. Så alt i alt har jeg et meget bredt sortiment og kan tilbyde blandt andet gamle ostetyper som Havarti, Maribo og Esrom. Men ellers er det i dag overvejende Danbo typer, der bliver efterspurgt," fortæller den erfarne ostehandler.
For at markere sit 25 års jubilæum som kørende ostehandler havde han en god chokolade med ud til kunderne.
"De skulle også vide, at jeg nu har været på farten i 25 år," smiler han.

Publiceret 10 January 2017 09:00