The Killers bliver et af Tinderbox' hovednavne. Foto: Tinderbox

The Killers bliver et af Tinderbox' hovednavne. Foto: Tinderbox

The Killers og Travis Scott til Tinderbox

Tinderbox har netop offentliggjort flere nye navne på plakaten til sommerens festival i Tusindårsskoven, hvor bl.a. amerikanske The Killers og Travis Scott er blandt de nytilkomne.

Af
Af Jonas Dalgård Rasmussen

Mere end 22 millioner solgte albums vidner om størrelsen af det hovednavn, som Tinderbox i dag har offentliggjort. Amerikanske The Killers skal sprede rocken i Tusindårsskoven, når den tredje udgave af Tinderbox løber af stabelen til sommer. 
The Killers vender med koncerten tilbage efter at have holdt pause siden 2012. Bandet arbejder for tiden på et nyt album, der altså bl.a. bliver en del af setlisten på sommerens festival. 
 

The Killers er et scoop

Morten Hopballe, der er pressetalsmand for Tinderbox, er yderst tilfreds med tilføjelsen af The Killers til listen over kunstnere.
"Det er et regulært scoop, at vi kan præsentere The Killers på Tinderbox. Bandet er ikke bare et af de sidste to årtiers største rockbands, de passer også perfekt ind i det musikprogram, vi gerne vil præsentere på Tinderbox. At der oven i købet er tale om et comeback og den første koncert i Danmark i otte år, gør bare, at vi er helt oppe at ringe over, at de vil spille på sommerens festival i Tusindårsskoven, og jeg er helt sikker på, at publikum vil få en oplevelse i verdensklasse,” siger han i en pressemeddelelse. 

Amerikansk energibombe

The Killers er ikke den eneste mandel i ris a la manden for Tinderbox-publikummet. Til det hiphop-glade segment, er der en stor overraskelse iblandt dagens navne. 
Travis Scott har pløjet gennem hiphop-chartsne i de seneste år, hvor hans udgivelser "Rodeo" og "Birds In The Trap Sing McKnight" har gjort ham til et af de hotteste navne på den internationale hiphop-scene. 
Tilmed er det den bombastiske rappers første koncert i Danmark nogensinde. Han skulle have spillet i sommeren 2016, men den koncert blev aflyst kort inden. 
Travis Scott har på sine plader samarbejdet med de største i branchen, hvor bl.a. The Weeknd, Kanye West, Justin Bieber og Kendrick Lamar kan nævnes. 

Gypsy punk og folk/rock i Tusindårsskoven

Tinderbox inviterer også Gogol Bordello til at spille til Balkanfest med deres særegne gypsy punk. Farvestrålende og energiske koncerter har gjort verden opmærksomme på gruppen, og det skal Odense nu lære bedre at kende. 
Yderligere kan Tinderbox præsentere Jacob Dinesen, der allerede inden Tinderbox har spillet 28 udsolgte koncerter i Danmark. Singer-songwriteren fra Tønder har sit musikalske fundament i folk- og rockmusikken, og ud af det er der allerede kommet to album med hits som ”Dancing Devil”, ”Will You Stay”, ”Jessie” og ”Roll With Me”.

Fire fester på festivalen

Oven i de fire nye navne, så præsenterer Tinderbox en ny scene, hvor danske og internationale nye navne får lov at slå sig løs. 
”Scenen, der er den fjerde på festivalen, bliver et sted, hvor vi vil præsentere en række nye, spændende danske og internationale navne, som vi har lyst til at dele med Tinderbox-publikummet. Vi glæder os til at præsentere de navne, der skal spille på den nye scene,” siger Morten Hopballe. 

Publiceret 10 January 2017 12:30