To af eleverne, Simon Egtved fra håndboldlinjen og Alex Hersbøl fra fodboldlinjen, fortalte stolte om deres hverdag på Haderslev Idræts Akademi. Foto: Peter Rasmussen

To af eleverne, Simon Egtved fra håndboldlinjen og Alex Hersbøl fra fodboldlinjen, fortalte stolte om deres hverdag på Haderslev Idræts Akademi. Foto: Peter Rasmussen

Idræts Akademi:

De unge viste stolte deres hverdag frem

Søndag var det årets store informationsdag på Haderslev Idræts Akademi og interessen var meget stor

Af
Peter Rasmussen

Den helt store arkitekt bag Haderslev Idræts Akademi, den legendariske fodboldspiller Henning Enoksen, gik desværre bort i 2016. Det gjorde hans akademi heldigvis ikke, og det er i dag lige så genialt som det var da det blev født tilbage i år 2000.
Genialiteten består i den perfekte balance imellem at kunne udleve sine drømme som ungt sportsmenneske, og få al den hjælp som skal til for at udfolde sit potentiale, samtidig med at man passer sin skole og tager en uddannelse. Og endelig - som et tredje ben - at man får lov til at leve et liv som teenager og udvikle sig som menneske.
Det er en balance, som kun lader sig gøre i et fantastisk godt samarbejde imellem en masse parter.
Skolerne, der har eleverne i det man kunne kalde 'normalklasser', men med støtte og ekstra fokus. Klubberne, som har eleverne udenfor skoletiden og skal være med til at give den professionelle hverdag.
Det topprofessionelle team af fysiske trænere, kostvejleder, idrætspsykolog og skadesbehandlere, som er en del af enhver topidrætspersons hverdag. Og det samarbejde fungerer! For alle lægger en stor ære i at det gør.

Fællesskabet

Men den allerstørste bidragyder til at Haderslev Idræts Akademi er genialt er eleverne selv. De kommer fra en lang række forskellige sportsgrene, men der er så mange ting som er fælles for eliteidrætsfolk, som man kan lære på tværs af idrætslinjerne. Og det giver et unikt fællesskab. Ikke mindst på bostedet, hvor omkring 35 af de unge bor. Et bosted, som er placeret i Vesttribunen på Sydbank Park. Så bliver det ikke mere cool når man er et ungt sportsmenneske. Men også når de mange unge mødes til fælles morgentræning med efterfølgende morgenmad - før de fortsætter til deres forskellige skoler.
Ét af de spændende indlæg kom de to elever, Simon Egtved og Alex Hersbøl med.
De fortalte om hvordan det er at flytte hjemmefra og leve som en proff sportsmand.

Ovenpå en time med intens informationsstrøm var kaffetørsten i top hos forældrene. De unge var mere til en cool drikkeflaske med iskoldt vand.

Ovenpå en time med intens informationsstrøm var kaffetørsten i top hos forældrene. De unge var mere til en cool drikkeflaske med iskoldt vand.

Far og mor var med

Denne søndag kunne far og mor lytte på hvad der stilles af krav og gives af tilbud, imens de unge kunne drømme om nogle gode år på akademiet.
Der er ansøgningsfrist til Haderslev Idræts Akademi den 1. februar. På den måde er der tid til at få afklaret om man kan blive optaget på akademiet før det er deadline for tilmelding til de lokale skoler.
Man kan læse meget mere om akademiet og alle praktiske informationer på hia.dk

Publiceret 10 January 2017 11:45