Lerpøthallen bliver efter al sandsynlighed del af det samlede halprojekt, men på hvilke adresser og hvor stort er endnu ikke vedtaget. Arkivfoto.

Lerpøthallen bliver efter al sandsynlighed del af det samlede halprojekt, men på hvilke adresser og hvor stort er endnu ikke vedtaget. Arkivfoto.

Idrætsvision:

Varde skal have Danmarks bedste idræts- og eventcenter

Idrætsforeningerne i Varde Kommune fremlægger stort idékatalog for halsamarbejde

Af
Nina Møller

Dannmarks bedste idræts og eventcenter. Intet mindre end dét er visionen for det samlede idrætshalprojekt, som Varde Kommunes idrætsforeninger, IFV, og Varde Kommune arbejder sammen om. På et møde 30. januar vil styregruppen for kommunenens idrætsforeninger præsentere deres idékatalog for kommunen og IFV, Idræts- og Fritidsvirket i Varde Kommune, fortæller Flemming Olstrøm. formand for fægteklubben, er valgt som talsperson for styregruppen.
“Vores vision er, at vi vil samle bredden og eliten og bygge noget, der passer til det, vi gerne vil. Vi kan udvide og bygge en helt ny ramme. Det er vigtigt, at vi ikke først har en ramme, som aktiviteterne så skal passe ind i,” siger han.
Det storslåede projekt har et budget på 90 millioner kroner, og det skal samle idrætten i Varde by og hele kommunen.
“Vi ser gerne, at vi får et større samarbejde om adgang til idrætsfaciliteter og noget så banalt som omklædning og bad eller special-faciliteter, fælles adgang til Team Danmark-events og konferencer. Alle foreninger har behov for at holde møder og dele viden om skader, kost osv. Vi kan få en fælles idrætsportal med adgang til alle foreninger. Det vil gøre det mere smidigt for borgerne. Vi vil støtte oplandet. Der er et kæmpe uudnyttet potentiale,” fastslår Flemming Olstrøm.
IFVs bestyrelse er lige nu i proces med at få godkendt lån og byggegodkendelse, så man kan ombygge vardehallerne. Fra starten af projektet har det ikke været defineret, hvad det skulle være, for man ville have idrætsforeningerne med. Jørgen Nielbæk som er kultur- og vækstchef i Varde Kommune, har iværksat og gennemført to workshops, hvor alle drætsforeningerne var inviteret. Hvor projektet bygningsmæssigt ender, er åbent.
“Der er ingen restriktioner. Alle ideer kan komme med. Vi har lige nu et katalog,” siger Flemming Olstrøm.
Under ideudviklingen har man brugt sin egen specialviden og kigget på modeller i udlandet.
“For eksempel har nogen talt om et ketschercenter, og nogle har talt om en indendørs BMX-bane, som man har det i England men endnu ikke har set på fastlandet i Europa, Der kan også blive et kampsportscenter, og vi kan indarbejde overnatningsmuligheder,” siger han.
Det ligger heller ikke fast, hvilke lokationer der skal bruges og på hvilken måde. Men flere af de nuværende faciliteterforventer man, vil indgå. 
“Processen har været godt styret fra kommunen, og samarbejdet mellem kommunen og IFV har været godt. Det har været en fornøjelse,” erklærer Flemming Olstrøm.

null

Publiceret 10 January 2017 09:00