Integrationsdirektør:

Vi er ikke blinde for det menneskelige aspekt

Af
Af Emma Biørn Fish

 Beskæftigelses- og integrationsdirektør Michael Petterson fra Kolding Kommune mener, at sager som denne rummer et stort dilemma.

“Jeg kan ikke udtale mig konkrete personsager, men jeg synes, at denne slags sager på sin vis er meget enkle. Det er Udlændingestyrelsens ansvar at tage imod en asylfamilie. Det er ikke en kommunal opgave, og når Staten tilbyder et sted at bo, sundhedsydelser, skolegang og madpenge, hvis familien bosætter sig i et asylcenter, er det familiens eget ansvar, når de ikke tager imod det. Udlændingestyrelsen må jo have vurderet, at tilbuddet om at bo i en asyllejr er et sikkert valg,” udtaler han.

Alligevel mener han også, at der er et andet aspekt til sagen.

“Selvfølgelig anerkender vi det menneskelige aspekt i den her sag. Jeg har personligt skrevet til Udlændingestyrelsen for at høre, om de ville have, at vi skulle tilbyde børnene skolegang, og de har svaret nej. Desuden har jeg bedt Udlændingestyrelsen forholde sig til familiens forespørgsel om asylophold, som der snart skulle forelægge et svar på,” slutter Michael Petterson.

Publiceret 10 January 2017 13:00