I sidste uge blev det officielt, at Morten Henriksen forlader SønderjyskE og bliver ny sportschef i DHF. Arkivfoto: Annemette Stollig

I sidste uge blev det officielt, at Morten Henriksen forlader SønderjyskE og bliver ny sportschef i DHF. Arkivfoto: Annemette Stollig

Morten Henriksen:

Det bliver svært at sige farvel

Nu skal mit hjerte være rødt-hvid i stedet for lyseblåt, siger Morten Henriksen, der skifter SønderjyskE ud med Dansk Håndbold Forbund

Af
Mikkel Hansen

SønderjyskE's cheftræner Morten Henriksen blev i sidste uge udnævnt til kommende sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF).
“Det er et rigtig spændende job,” siger Morten Henriksen, der i DHF kommer til at arbejde med rammerne omkring landsholdene og talentudviklingen samt flere administrative opgaver.
Derudover skal han i samarbejde med bl.a. DHF's generalsekretær finde nye landsholdstrænere.
“Det bliver en del af mit job at holde øje med, hvad der sker i trænerverden. Det gælder dog ikke kun potentielle landstrænere, men også f.eks. ungdomslandstrænere, fysiske trænere. Der er også et ønske om et bedre samarbejde mellem DHF og klubberne. Det bliver også en opgave for mig.”
Med det nye job forlader Morten Henriksen trænerbænken og bliver sportschef på en løbende funktionæraftale.
“Det er i hvert fald et farvel til trænergerningen for nu. Jeg går ikke ind i sådan et job med en ambition om, at det skal vare et år eller to. Jeg kan se mig selv i stillingen som sportschef i mange år. Der er gode fremtidsperspektiver og udviklingsmuligheder i jobbet. Jeg afviser ikke at blive træner igen, for jeg kan ikke sige, hvor jeg er om 10 år.”

Svært at sige farvel

Morten Henriksen har været i SønderjyskE i 14 sæsoner, og han har udfyldt rollen som cheftræner i SønderjyskE siden efteråret 2007.
“Det bliver svært at skulle sige farvel til de fantastiske spillere og personer omkring holdet. Jeg får en klump i halsen bare af at tale om det. Det bliver en stor omvæltning og uden tvivl svært at tage afsked med både klubben og det netværk, som jeg har fået i Sønderborg,” siger Morten Henriksen og fortsætter:
“Nu glæder jeg mig til en god afslutning med drengene og få en gøre tingene færdig. Og så må vi se om DHF kan gøre mit hjerte rødt-hvidt i stedet for lyseblåt.”
Det er ikke kun SønderjyskE, som Morten Henriksen snart skal sige farvel til. Han må også tage afsked med Sønderborg.
“Jeg får kontor i Brøndby, og jeg får flere administrative opgaver end Ulrik Wilbek havde, så det bliver ikke nok at være på kontoret en dag om ugen. Derfor må jeg forlade Sønderborg og finde noget at bo i på Sjælland. Det bliver hårdt at flytte fra byen.”
Kontrakten med SønderjyskE udløber 30. juni, og Morten Henriksen skulle i denne uge have diskuteret sin fremtid i SønderjyskE på et møde med klubben. Han erkender, at han ikke har anset en forlængelse med SønderjyskE som realistisk.
“Nej, det gjorde jeg reelt set ikke. Det er også derfor, at jeg har kigget efter nye udfordringer. Jeg ville gerne være blevet i SønderjyskE, men det har jeg ikke følt som en mulighed. Så da chancen hos DHF kom, gik jeg målrettet af den stilling.”

Bliver på posten

I sportens verden er det ikke unormalt, at en træner stopper øjeblikkeligt, når det står klart, at han ikke fortsætter i klubben. Det bliver ikke aktuelt, mener SønderjyskE-træneren:
“For mit vedkommende har det ikke været på tale at stoppe før tid. Jeg er motiveret til at fortsætte mit arbejde, og det var også et krav fra min side til DHF, at jeg ville have lov til at gøre mit arbejde færdig. Så det har aldrig været et issue at stoppe før sidste kamp i sæsonen er spillet,” siger Morten Henriksen.
Han mener heller ikke, at det bliver en udfordring at motivere spillerne til at yde deres bedste, selvom træneren er på vej væk.
“Det tror jeg ikke bliver svært. Reelt set har jeg været på vej væk i et par måneder nu med de mange spekulationer i medierne, så hvis det var et emne, ville der jo have været problemer allerede nu. Den indsats spillerne har vist mig i den periode, har bare gjort mig glad og stolt.”

null

Publiceret 10 January 2017 08:45