Nu kan man tage til fælleslæsning på biblioteket i Middelfart, hvor teksten læses op af bibliotekaren. Pressefoto

Nu kan man tage til fælleslæsning på biblioteket i Middelfart, hvor teksten læses op af bibliotekaren. Pressefoto

Fælleslæsning med biblioteket

I mange år har læsekredse- og caféer været populære på bibliotekerne i Middelfart Kommune. Nu får læsekredstilbuddene selskab Fælleslæsning. Det er en ny form for læsekreds, der er baseret på metoden ”Guidet fælleslæsning”, og som giver deltagerne en anderledes læseoplevelse.
I modsætning til de almindelige læsekredse skal man som deltager ikke læse noget hjemmefra. Fælleslæsningen foregår på den måde, at selve læsningen af dagens tekst finder sted, når man mødes, og teksten læses højt af bibliotekar Birgit Sloth, mens deltagerne sidder med teksten foran sig og følger med. På den måde sættes det normale læsetempo ned, og det giver lejlighed til at nærlæse og opfatte ting i teksten, som man måske ellers ikke ville have bidt mærke i. Undervejs i læsningen holdes der pauser, hvor samtalen om teksten begynder.
Der er fælleslæsning i Oasen på KulturØen torsdag 19. januar, torsdag 23. februar og torsdag 23. marts. Alle dage kl. 11-12. Det er gratis og kræver ingen forudsætninger eller tilmelding.logy

Publiceret 14 January 2017 10:00