Som flytgningeven hjælper du blandt andet de nye danskere med at forstå det danske samfund og vise dem vej i lokalsamfundet. Foto: Camilla Stephen

Som flytgningeven hjælper du blandt andet de nye danskere med at forstå det danske samfund og vise dem vej i lokalsamfundet. Foto: Camilla Stephen

Flygtninge mangler venner i Fredericia

Ventelisten af flygtninge, som ønsker sig en ven, vokser og vokser

Trods færre nye flygtninge til Fredericia Kommune er ventelisten af flygtninge, som ønsker en frivillig ven, lang. Dansk Flygtningehjælp og Røde Kors er derfor gået sammen om at finde venner til flygtninge, og 23. januar kl. 16.30 er der informationsmøde for alle interesserede i Frivilligcenteret.
I Fredericia Kommune står Dansk Flygtningehjælp for kontakt mellem lokale borgere og flygtninge med opholdstilladelse, og nu har Røde Kors i Fredericia meldt sig på banen. Hvis alle flygtninge, der ønsker det, skal have en frivillig ven, er der behov for, at flere frivillige løfter opgaven, siger Lisbeth Kejser fra Dansk Flygtningehjælps Frivilliggruppe i Fredericia i en pressemeddelelse.

20 på venteliste

Lige nu står knap 20 flygtninge og -familier på venteliste til at få kontakt med en frivillig ven. Flygtningene på ventelisten er mellem 25 og 60 år. De fleste af dem kommer fra Syrien. Der er enlige med og uden børn samt familier med børn.
Nogle af flygtningene går på sprogskolen A2B. Andre går på Integrationsnet, som er en del af Dansk Flygtningehjælp, hvor de lærer det danske sprog og får viden om det danske samfund og dansk kultur.
Mange flygtninge er samtidig i praktik et par dage om ugen. De skal lære det danske arbejdsmarked at kende, og målet er en god integration og et fast job. Deres sproglige færdigheder er forskellige. Nogle taler og forstår kun lidt dansk, andre klarer sig bedre. Enkelte kan begå sig på engelsk.

Praktisk hjælp

En frivillig ven er en netværksperson, der hjælper flygtninge med at forstå det danske samfund og viser vej i lokalsamfundet. Behovene er meget forskellige fra person til person, men generelt er der brug for hjælp til at læse breve fra offentlige myndigheder, at deltage i møder med for eksempel kommunen eller ved besøg hos lægen. Der er også behov for at introducere flygtningene til, hvad Fredericia Kommune har af tilbud.
“Det er lettere at blive en del af det danske samfund, når man har et netværk”, siger Bo Lundgreen, formand i Røde Kors i Fredericia.srj

Publiceret 14 January 2017 07:00