Solrødborgmester Niels Hörup besøgte blandt andre diamantbrudeparret Anne og Hans Olsen i løbet af 2016.

Solrødborgmester Niels Hörup besøgte blandt andre diamantbrudeparret Anne og Hans Olsen i løbet af 2016.

Mange eksempler på langtidsholdbar kærlighed

2016 bød på to krondiamantbryllupper og 11 diamantbryllupper i Solrød Kommune

Selv om vi lever længere og længere, er det alligevel de færreste, der når at fejre diamantbryllup eller ligefrem krondiamantbryllup med deres ægtefælle. Men i 2016 rundede to Solrød-par deres 65 års bryllupsdag og kunne således kalde sig krondiamantpar. 11 par nåede deres 60 års bryllupsdag og fik titel af diamantbrudepar.
Parrene modtog en lykønskning fra H.M. Dronningen, og hvis de ønskede det, fik de besøg af Solrød Kommunes borgmester Niels Hörup, som altid overbringer byrådets lykønskning og overrækker parrene en købmandskurv med en sammenplantning.
”Det er et privilegium at få lov at besøge krondiamant- og diamantbrudepar og være med til at lykønske dem. Det bliver jo stadigt sjældnere, at par holder sammen så længe, og det er altid spændende at tale med dem, for de har oplevet så meget – både sammen og hver for sig - og historien om, hvordan de mødtes og faldt for hinanden er jo vidt forskellig fra par til par,” siger Niels Hörup, som i øvrigt i det nye år kommer til at vie sit par nummer 500.
I 2016 var der ikke nogen jernbryllupper (70 år) i Solrød Kommune. Til gengæld har en enkelt borger fejret sin 100 års fødselsdag.

Publiceret 14 January 2017 11:00