Debat:

Ansvar er sjovest i modvind

Merete Due Paarup
Uhrevej 11
6064 Jordrup

Men rigtige ledere tager også ansvar i modvind. Det gør vores borgmester fra første dag for bordenden. Først med en slankning og fornyelse af direktionen fra ni til fem direktører. Et nødvendigt skridt, som betød at års budgetunderskud blev vendt til overskud, negativ befolkningsvækst og antal arbejdspladser er vendt til rekordvækst. Serviceområderne er år efter år tilført flere penge og der er bygget og ombygget for milliarder af kroner.

Ja, der har været flere direktørskifter undervejs. Vores By- & Udviklingsdirektør blev Stadsdirektør i Odense. Vores Børne- & Uddannelsesdirektøren gik på pension. Vores Seniordirektør ønskede bredere ansvarsområde, som hun fandt i Tønder. Rikke Vestergaard, som var Kommunaldirektør i seks år, blev koncerndirektør i Region Syddanmark. Alle dygtige og ambitiøse folk med flotte resultater - som havde mod på større udfordringer.

Og så er der et par fejlskud, hvor en Børne- & Uddannelsesdirektør og en Kommunaldirektør blev ansat og opsagt på trods stort forarbejde, rekrutteringsfirma og enstemmig indstilling. Det er ærgeligt og det koster - men det koster mere at lade være.

Det handler om at tage ansvar og samarbejde - og hvis der er noget Jørn har vist, så er det dét - sammen med hovedparten af byrådet. Andre stikker af både fra det fælles ansvar for fælles beslutninger og og fra samarbejdet.
Ansvar er noget man tager!

Publiceret 14 January 2017 08:00