Mette Jorsø:

Tid til evaluering

En evaluering af indsatsen mod oversvømmelsen skal blandt andet se på, hvordan man bedre kan aktivere den store interesse for at hjælpe, mener Mette Jorsø

Af
Martin Rasmussen

Hvad kan vi lære af den største oversvømmelse i Køge i mere end 100 år? Og hvordan forbereder vi os bedst muligt til næste gang?
Det er nogle af de spørgsmål, som formanden for byrådets teknik- og miljøudvalg, Mette Jorsø, gerne vil følge op på ved en åben evaluering af sidste uges oversvømmelse. Hun lægger op til et borgermøde, hvor man kan evaluere indsatsen og samle idéer og andre input fra borgerne op.
"Konklusionen efter onsdag er, at indsatsen virkede. Det var rigtig vigtigt, at vi blev varslet tidligt og satte alt ind på at dæmme op for vandet, men vi skal også huske at få evalueret hele forløbet," siger Mette Jorsø.
For eksempel vil hun se på, hvordan man bedre kan udnytte den store interesse for at hjælpe med at bekæmpe oversvømmelsen, som myndighederne oplevede onsdag, hvor mange meldte sig som frivillige.
"I sådan en situation står vi sammen, og der var mange, der gerne ville hjælpe, men vi havde ikke kapacitet til at koordinere det. Når vi skal evaluere, skal vi blandt andet se på, hvordan vi kan aktivere den store interesse for at hjælpe. Vi skal lave en model for at kunne tage imod den frivillige hjælp, der kommer," siger hun.
I løbet af onsdagen var mange hundrede mennesker i aktion i kampen mod vandmasserne.
"Vi er pavestolte over forløbet. Det kørte bare, og vi har en følelse af at have gjort alt, hvad vi kunne," siger Mette Jorsø.

Publiceret 14 January 2017 07:00