Fixerum er kommet godt fra start

Vejles nye sundheds- og stofindtagelsesrum hjælper de svageste borgere på vej

1. december åbnede Vejles nye varmestue med sundheds- og stofindtagelsesrum i Kirkens Korshær som et tilbud til byens socialt udsatte.
“Vi er kommet bedre fra start, end vi havde turdet håbet på. Det er svært at bruge begrebet succes i vores arbejde, da det er misvisende, men det er glædeligt, at de mennesker med misbrugsproblemer, som vi ved er i Vejle, også gør brug af tilbuddet,” siger daglig leder i Kirkens Korshær Flegmade Jens Lundsgaard i en pressemeddelelse.

En snak og rene kanyler

I løbet af den første måned besøgte 14 personer sundhedsrummet, og halvdelen af besøgene resulterede i henvisninger til enten læge eller andre behandlinger, mens 23 personer har brugt stofindtagelsesrummet. Og flere har benyttet rummets stof- eller rygekabiner op til flere gange. Derudover er der uddelt en del rene kanylesæt. Jens Lundsgaard forventer, at antallet af brugere vil stige, når flere får øjnene op for stedets og dets muligheder.
“Den slags tager tid og handler om relationsarbejde, men jeg er fortrøstningsfuld. For den første måned har også vist, at nu, hvor det er tilladt at tage stoffer, og brugerne ikke længere skal skjule deres misbrug, er det nemmere for varmestuens medarbejdere at komme i en god dialog med dem,” siger Korshær lederen.

Hjælp til de svageste

Tallene og tilbagemeldingerne fra Kirkens Korshær bekræfter formand for Voksenudvalget, Gitte Frederiksen i, at der behov for et tilbud til denne målgruppe.
“Vi har længe arbejdet på at finde en løsning, som tilgodeser de svageste i Vejle, men som også skaber mere tryghed i byen generelt, da misbrugere ikke længere behøver tage stoffer ude i byen. Samtidig skal tilbuddet også ses som en måde at skabe mere lighed i sundhed. Socialt udsatte har ikke altid ressourcerne og overskuddet til at gå til lægen. Tilbuddet skal lette adgangen til sundhedstilbuddene generelt,” forklarer hun.
Der afholdes dialogmøde om stedet i Flegmade 10, 9.. januar kl. 17-18.30. dietz

Publiceret 21 January 2017 08:00