Indsamling af stenprøver til kosmogene eksponeringsdateringer i Sydgrønland.

Indsamling af stenprøver til kosmogene eksponeringsdateringer i Sydgrønland.

Rishøj Minibibliotek inviterer til foredrag

Videnskabsforedrag: Fra de første ekspeditioner til nyeste forskning i Grønland - direkte fra Århus

Minibiblioteket i Rishøj sender direkte 'Offentlige foredrag i Naturvidenskab' fra Aarhus Universitet tirsdag 7. februar kl. 19.
Foredraget om Grønlandsekspeditioner gennem tiderne, er delt i to sæt. Før pausen giver lektor i videnskabsteori, Kristian Hvidtfelt Nielsen, et indblik i grønlandsforskningens historier og beretter om modige mænd, militære installationer og miljøforkæmpere der knytter sig til udforskningen af landet i det høje nord.
Efter pausen belyser lektor i kvartærgeologi, Nicolaj Krog Larsen, om Indlandsisen og om de perioder hvor isen har været helt eller delvist bortsmeltet. Og videre fortæller han om, hvordan forskerne bruger disse oplysninger til at fremskrive Indlandsisens skæbne under den nuværende opvarmning.
Med flybilleder fra 1930'erne og frem illustrerer Nicolai Krog Larsen sidst i foredraget, hvordan forskerne bruger luftfotos til at kortlægge isens fluktuationer gennem de seneste 80 år.
Tilhørere over hele landet kan stille spørgsmål til de to forskere via SMS. Så husk din mobiltelefon hvis du vil spørge om noget.
"Det er gratis at deltage, men af hensyn til siddepladser i Rishøj Idrætscenter anbefaler vi at man tilmelder sig på koegebib.dk eller på bibliotekerne i Køge Kommune," lyder opfordringen.

Publiceret 21 January 2017 14:00