Affald kan bruges igen, hvis der lige bliver gjort noget ved det. Et projekt i Kolding Kommune sætter fokus på det. Pressefoto

Affald kan bruges igen, hvis der lige bliver gjort noget ved det. Et projekt i Kolding Kommune sætter fokus på det. Pressefoto

Nyt projekt:

Ledige giver affald nyt liv

10 ledige skal nu renovere genbrugeligt affald

 Ledige skal renovere genbrugeligt affald. Det er et helt nyt projekt i Kolding Kommune, der begyndte den 16. januar på den gamle materialegård i Lunderskov.
Affaldet bliver samlet ind fra kommunens fem genbrugspladser og fra storskraldsordningen. Projektet hedder RE:USE, og 10 ledige er med i projektet, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Det er for eksempel en ekset cykel eller et bord, der mangler et ben, som skal have nyt liv. Normalt ville Kolding Kommune sende sådanne ting til genanvendelse. Men hvis borgerne stiller tingene i kommunens loppecontainere eller ud til storskrald, vil affaldet få en chance til via RE:USE.

”Der skal ikke meget til før en cykel med eksede hjul kan komme til at rulle igen, hvis hænderne er rigtigt skruet sammen, og hvis fantasien er god. Affald er jo først affald, når fantasien slipper op”, fortæller Hugo Kold, der er projektleder på RE:USE.

Foreninger med et humanitært eller socialt engagement kan hente ting fra RE:USE.
Loppeforeningen vil være den primære aftager af produkterne fra RE:USE. Men også borgere med særlige behov kan få nogle af tingene. Det kan for eksempel være voldsramte kvinder/mænd, der har mistet alt, borgere der vendt hjem efter et længere fængselsophold, hjemløse, narkomaner, flygtninge og studerende.

Publiceret 21 January 2017 20:00