Som kvinde tager det tid at blive accepteret i en maskulin verden som transportbranchen. Men når det lykkes, er man respekteret for det, man står for, mener Elise Pedersen, økonomidirektør i Lellinge Container & Kran, som er kåret som årets netværker i HB Køges erhvervsnetværk.

Som kvinde tager det tid at blive accepteret i en maskulin verden som transportbranchen. Men når det lykkes, er man respekteret for det, man står for, mener Elise Pedersen, økonomidirektør i Lellinge Container & Kran, som er kåret som årets netværker i HB Køges erhvervsnetværk.

Årets netværker er kvinde i en mandeverden

Økonomidirektør i Lellinge Container & Kran A/S L.C.K. Elise Pedersen blev kåret som årets netværker i HB Køges erhvervsnetværk

Elise Pedersen er kåret som årets netværker 2016 blandt de cirka 230 partnere i NETVÆRKET, der er tilknyttet HB Køge. Hun modtog prisen for sin åbenhed og imødekommenhed, og for at holde øjne og øre åbne for andre.
"Du får indsigt i andre virksomheder og lærer en masse ildsjæle at kende, hvis du selv er åben og nysgerrig. Det er en uddannelse i sig selv at være en del af et stort, velfungerende erhvervsnetværk," siger Elise Pedersen.
Det stod ikke skrevet ret mange steder, at bioteknologen skulle træde ind i forældrenes transportvirksomhed og overtage økonomidirektørposten. Men da Elise Pedersens far blev alvorligt syg for snart 15 år siden, lagde hun lønmodtagerjobbet inden for fødevareforskning på hylden og trådte til.
"I en maskulin verden som transportbranchen tager det lang tid som kvinde at blive accepteret. Men når det lykkes, er man respekteret for det, man står for. Jeg tog mine bløde, feminine værdier og struktur med ind i virksomheden, og har været glad for de forandringer, jeg har skabt," siger Elise Pedersen, der tidligere har arbejdet fem år i den internationale virksomhed Chr. Hansen i Hørsholm, inden hun blev ansat i familievirksomheden.
Igennem snart fire år har Elise Pedersen været med i NETVÆRKET og har opbygget gode relationer, nye venskaber og værdifuld viden om at drive virksomhed. Hun har fået forbilleder, sparring, ledelsesværktøjer og gode ideer til at udvikle sin virksomhed gennem de mange møder og arrangementer, hun har deltaget i. Men hun er samtidig et familiemenneske med mand og to børn, og hun fylder andre dele af tilværelsen med bijob som lægdommer i Østre Landsret, en række bestyrelsesposter og som medlem af Nordeas Bankråd, hvor hun hvert år er med til at uddele 500 mio. kroner til projekter om det gode liv.
"Jeg synes, at jeg er blevet et nyt menneske igennem det at drive selvstændig virksomhed og møde andre ejerledere i et stort netværk. Personligt samler jeg energi med løbetræning og yoga, så jeg får styrke til det aktive og engagerede liv, jeg gerne vil leve," siger årets netværker 2016.

Publiceret 26 January 2017 14:00