Elitesportscollege med i kampen om Eliterådets pris

I konkurrence med bueskytteleder og håndboldtalent
”En pris, der favner vidt og bredt... ”
Hedder det i fundatsen omkring Eliterådets pris på 10.000 kroner, der uddeles ved Sportsfesten i Randers Kommune, der for 2016 afvikles på lørdag.
Prisen kan således jvf. ovenstående gives til en træner, leder, et hold, en forening eller organisation, som har gjort en bemærkelsesværdig indsats for talentudviklingen i Randers Kommune.
Eller gives til en talentfuld udøver, som har haft en ekstraordinær stor fremgang i sin idræt.
Og alle kategorier må siges at være repræsenteret i kampen om denne pris.
I skikkelse af Lars Christian Jensen fra Randers Bueskyttelaug er lederen repræsenteret. Mie Højlund fra Randers HK er stortalentet med den store fremgang - og så er Randers Elitesportscollege indstillet vel som organisationen, der har gjort noget ekstraordinært for talentudviklingen i Randers Kommune…
De nominerede og begrundelserne:
Randers Elitesports-college - som i en lang årrække har skabt meget flotte rammer for kombinationen af uddannelse og eliteidræt for hundredvis af unge. En institution, der virkelig gør en forskel i dagligdagen.
Lars Christian Jensen - formand for Randers Bueskyttelaug, som med innovative projekter har sat bueskydning på landkortet lokalt og fået stor medlemsfremgang blandt de unge.
Mie Højlund - er rykket fra at være et talent til at være en bærende spiller for Randers HK og blev Verdensmester med Danmarks U21-landshold og fik debut på A-landsholdet i 2016.
Folkeoplysnings-
udvalgets priser
Årets Leder - gives til ledere og trænere over 25 år. Årets leder er en frivillig foreningsleder, der i en årrække har ydet en stor indsats til glæde for børn og unge i en godkendt forening i Randers Kommune. Prisen består af en check på 5.000 kr.
De nominerede:
Stine Schytte, Randers KFUM Håndbold er en afgørende drivkraft i klubben. I 15 år har hun været aktiv leder i bestyrelsen. Det seneste år som formand.
Sanne Andersen, IF Fjorden var en væsentlig årsag til, at klubben i 2015 vandt DGI´s DM i foreningsudvikling. Hun er en af de helt store ildsjæle.
Søren Ahm, Randers Atlet Club - en dedikeret leder, der gennem mange år har taget stort socialt ansvar. Er empatisk og har øje for alle. Også de mere skæve eksistenser, som han har gjort en stor forskel for.
Initiativprisen
Prisen gives på vegne af Folkeoplysnings-
udvalget til en forening, der har iværksat et innovativt projekt, styrket rekruttering og uddannelse af unge ledere. Eller på anden måde markeret sig: Foreningen har opnået stor medlemsfremgang eller anden positiv udvikling. Prisen ledsages af en check på 10.000 kr.
De nominerede er:
Randers KFUM Fodbold - var på et tidspunkt truet af lukning, men ved gode og stærke beslutninger har de formået at hænge ved i et svært område. De har en høj grad af social ansvarlighed og lykkes med samarbejdet med grupper, der traditionelt har svært ved at komme ind i foreningsverdenen.
Purhus IF - er aktiv og altid med, når der sker noget. Mange engagerede ildsjæle gør en god frivillig indsats. Klubben er rollemodel, når man taler om at have en samlende profil og få ting til at lykkes. I Purhus IF ser de ud over egen bygrænse og ser ikke andre små byer og foreninger som konkurrenter, men stærke samarbejdspartnere
Randers gymnastiske Forening - har etableret et meget spændende sted: RgF Hallen og igangsætter hele tiden en hel masse nyt. De tør at tænke nyt og bliver ved med at udvikle i, hvad der ligner en uendelighed. Sætter sig store mål og springer ikke over, hvor gærdet er lavest.

Publiceret 26 January 2017 13:30