Fine præstationer i årets første Team Esbjerg-sejr

Endelig lykkedes det Team Esbjerg at kæmpe årets første sejr hjem. Holdet viste god moral og besejrede SK Aarhus med 27-22 efter at have været faretruende tæt på at miste grebet om begivenhederne midt i anden halvleg. Det skriver klubben på sin hjemmeside.
Emily Stang Sando stod stærkt i målet med en redningsprocent på 47, og Nanna Friis-Traberg nåede scoringskvoten fra Fredericia-dagene og blev topscorer med syv mål i en kamp, hvor spillet ikke funklede, men hvor Team Esbjerg især forsvarsmæssigt stod bedre imod end i årets første tre ligakampe.
"Nu er vi i gang med den sejr, vi alle har hungret efter. Vi lykkedes med mere end i de tidligere kampe, blandt andet at stå mere kompakt i forsvaret og holde et hold med stor skudkraft nede på 22 mål. Også angrebsspillet så til tider fint ud. Vi glæder os over sejren, selv om der fortsat er meget at forbedre," sagde en lettet Team Esbjerg-cheftræner Lars Frederiksen.
Hos SK Aarhus begyndte landsholdsbacken Anna Sophie Okkels stærkt og bragte sit hold foran 2-0, men forfaldt siden sammen med især Lærke Christensen til at lave mange tekniske fejl. Også hos Team Esbjerg var der afbrændere og fejl i opspillet af blandt andre Jenny Alm og Laura van der Heijden, men fra 5-5 formåede holdet at score fire mål i træk, som grundlagde pauseføringen på 16-13. Vilde Ingstad var sikker i sine afslutninger fra stregen, Maibritt Kviesgaard scorede et par fine kontramål, hvorimod fløjkollegaen Maria Mose Vestergaard ikke nåede sit normalt høje niveau.
Efter pausen fortsatte Nanna Friis-Traberg, hvor hun slap i første halvleg, og bidrog med scoringer til 17-13 og 19-15 til at holde afstanden til aarhusianerne. Men anført af bagspilleren Anne Sofie Hjort rykkede SK Aarhus nærmere, og ved stillingen 21-20 til Team Esbjerg tog den nydannede trænerduo, Lars Frederiksen og Jesper Jensen, en timeout.
Hjemmeholdet fulgte med til 23-22, hvorpå det blev ramt af to udvisninger til Majbritt Toft Hansen. Gæsterne kunne hjulpet af endnu et par redninger af en af kampens bedste spillere, Emily Stang Sando, og et reddet straffekast af kollegaen Filippa Idéhn forholdsvis ubesværet score fire mål i træk til en sikker udesejr.
Team Esbjerg fik med sejren et rygstød inden første kamp i hovedrunden i Champions League mod ligarivalerne fra FC Midtjylland i Ikast på søndag. Næste kamp i Primo Tours Ligaen er en kamp mod Nykøbing Falster Håndbold onsdag den 1. februar i Blue Water Dokken. Du kan købe billetter til kampen på www.teamesbjerg.dk.
Kampen i tal:
SK Aarhus - Team Esbjerg 22-27 (13-16)
Topscorer SK Aarhus: Anne Sofie Hjort 7
Målscorere Team Esbjerg: Nanna Friis-Traberg 7, Laura van der Heijden 5, Maibritt Kviesgaard 3, Vilde Ingstad 3, Rikke Zachariassen 3, Jenny Alm 3, Ida Bjørndalen Karlsson 2 og Ulrika Toft Hansen 1.
Udvisninger:
SK Aarhus: 2
Team Esbjerg: 3
237 tilskuere i Vejlby-Risskov Hallen

Publiceret 26 January 2017 10:00