Nu kan babyerne også være med.

Nu kan babyerne også være med.

Gymnastik og socialisering for babyer

Hos Vejle Gymnastik Forening kan også babyer være med

Af
Af Anne Smedegaard

De helt små og deres forældre kan komme ud og røre sig og møde nye mennesker til babygymnastik i Kirkebakkens Børnehave. Det er Vejle Gymnastik Forening, der står for det, og Anna-Marie Jensen er instruktør.
”De små børn på fem til 18 måneder kan komme med deres forældre og få afprøvet forskellige sanser: Høresansen, synssansen, følesansen og balancen også,” fortæller hun.

Kolbøtter og social

I gymnastiksalen på Kirkebakken kan de små både få lov til at rutsje, rulle og kravle, men de får også andre udfordringer.
”Vi starter allerede med kolbøtter der, når de er fem måneder, og de finder hurtigt ud af, at det er sjovt. Det er bestemt en succes allerede i den tidlige alder,” fortæller Anna-Maria Jensen, der er uddannet babygymnastikinstruktør hos gymnastikforeningen.
Udover sjov får de små også andet med fra babygymnastikken.
“Tryghed. De ser nye mennesker, og det sociale. Hvis de er vandt til, fra de er helt små, at omgås andre mennesker, bliver de mindre generte i fremtiden,” fortæller instruktøren.

En hjælpende hånd

Det sociale er især vigtigt til babygymnastik, fordi der er mange ting, de små børn endnu ikke kan. De fleste øvelser kræver derfor forældrenes hjælp og støtte. Det er en god ting, mener Anna-Marie Jensen.
“Det giver et helt specielt forhold mellem mor og barn, fordi de er sammen på en anden måde end bare at sidde derhjemme,” siger hun.
Det er oftest mor, der er med til babygymnastik, forklarer instruktøren, men ikke altid.
“Så snart faderen har muligheden for det, så kommer han også med,” siger hun, og fortsætter:
“Mændene bliver overraskede over, hvor hårdt det er. Jeg har kun en bamse at lave øvelserne med, og jeg sveder.”
Anna-Marie Jensen har fire hold med babygymnastik om året: To i starten og to i slutningen. På hvert hold er der 20 pladser, og nogle af dem er stadig ledige.

Publiceret 26 January 2017 13:15