Følg skabelsen af et nyt kunstværk på Køge Havn, hvor en kunstnergruppe vil lade det iskolde havvand forme små figurer af flydende bronze.

Følg skabelsen af et nyt kunstværk på Køge Havn, hvor en kunstnergruppe vil lade det iskolde havvand forme små figurer af flydende bronze.

Kunstnere hælder flydende bronze i havnen

KØS og kunstnergruppen A Kassen inviterer alle til at overvære arbejdet med et nyt kunstværk til Køge lørdag 28. januar

Af
Martin Rasmussen

Se flydende bronze blive hældt i Køge Havn - og følg skabelsen af et nyt, unikt kunstværk til Køges byrum.
Det er tilbuddet til alle interesserede lørdag 28. januar, hvor kunstmuseet KØS får besøg af den internationalt anerkendte kunstnergruppe A Kassen fra klokken 14. Arrangementet begynder hos KØS, hvor der er tale ved filosof Anders Fogh Jensen og KØS-direktør Christine Buhl, inden deltagerne i samlet flok begiver sig mod Køge Havn. Her vil kunstnergruppen hælde flydende bronze, og det skulle være en helt særlig oplevelse at se det flydende bronze lyse op i det mørke havnevand.
"Efter talerne går vi med A Kassen og en mobil-DJ i fakkeloptog ned til Køge Havn og ser det spektakulære værk blive til. Der vil her være kaffe og kakao at lune sig på, mens børnene bagefter kan se bronzestumperne, som kunstnerne fisker op fra Havnen," forklarer museet.
Arbejdet skal munde ud i en bronzeskulptur, der opsættes på KØS' forplads i juni, og det bliver skabt med hjælp fra publikum.
"Værket tager sin begyndelse, når kunstnerne vil hælde 1000 grader varmt, flydende bronze i Køge Havn. I mødet med det iskolde vand, vil bronzen øjeblikkeligt omdannes til massevis af tilfældigt formede, unikke figurer, som vil blive opsamlet i et net. Hver af disse små figurer er skabt og formet af naturen - havvand fra Køge Bugt. På den vis er det naturen og tilfældighederne, der bestemmer værkets form," lyder idéen bag processen.
Senere i processen udvælger kunstnerne seks figurer, som siden forstørres til modeller og udstilles på museet. Her kan publikum tage del i processen og komme med deres input til kunstnerne: Hvilken af de seks udvalgte modeller, synes publikum, skal støbes i bronze og udstilles på KØS' forplads fra sommeren 2017?
Kunstnergruppen A Kassen blev dannet i 2004 og består af Christian Bretton-Meyer, Morten Steen Hebsgaard, Søren Petersen og Tommy Petersen. De har udstillet med både solo- og gruppeudstillinger på flere store museer i USA, Europa og i Danmark, og de er især kendt for stedsspecifikke og performative installationer, fotografier og skulpturer.

Publiceret 26 January 2017 11:00