Per Meyhoff-Nissen er den ene halvdel af makkerparret bag PS Rigging, der flytter ind på havnen ved Enstedværket. Privatfoto

Per Meyhoff-Nissen er den ene halvdel af makkerparret bag PS Rigging, der flytter ind på havnen ved Enstedværket. Privatfoto

PS Rigging flytter ind på havnen

Ufrivillige iværksættere flytter ind på havnen ved Enstedværket

Makkerparret bag firmaet PS Rigging, Per Meyhoff-Nissen og Svend Eskildsen, har kendt hinanden som gode kolleger og et stærkt team, senest hos masteproducenten Southern Spars, der nu flytter fra Rødekro til Sønderborg.
Southern Spars besluttede samtidig med flytningen til Sønderborg, at ændre strukturen i Europa og nedlægge egen produktion og reparation. Det efterlod Per Meyhoff-Nissen og Svend Eskildsen med en gylden mulighed for at blive selvstændige, selvom de slet ikke havde spekuleret i den retning. De er så at sige blevet ufrivillige iværksættere.
”Vi havde det jo fint hos Southern Spars, men da først muligheden opstod, har det skabt en rigtig pionérånd og har været meget spændende. Og hårdt,” smiler de to iværksættere.
”For der er virkelig mange ting at forholde sig til som selvstændige, hvor man tidligere var ansat. Der er både administrative opgaver og en masse opgaver, vi ikke har erfaring med, men må arbejde os til. Heldigvis kan vi bruge det meste af tiden på det, vi kan allerbedst - nemlig arbejde med både og maste”.

God vind i sejlet

Og der har været vind i storsejlet fra dag ét i den nyetablerede virksomhed.
”Southern Spars har hjulpet os fornemt på vej, og har blandt andet afstået grej og maskiner på meget favorable vilkår. Skulle vi have betalt markedspris for alt dette og købt fra nyt, havde vi næppe haft en ærlig chance,” siger Per Meyhoff-Nissen.
”Og så har aftalerne om, at vi skal producere for dem også stor betydning. Ordrebogen er godt fyldt op allerede, og flere andre kolleger i branchen har annonceret, at de vil bruge os også, så det er meget glædeligt”.

Første lejer på ny havn i Aabenraa

PS Rigging er den første lejer på den nye, store havn ved Enstedværket i Aabenraa. Havnen indrettes på det gamle kraftværk, der aktuelt brydes ned i småstykker for siden at opstå som industrihavn igen.
”Vi har fået en fornem behandling af Aabenraa Havn, som virkelig har hjulpet os på vej. Lokalerne er rigtig gode til vores formål og behov. Og at vi har fået en egen kaj at arbejde ved, er yderligere en stor fordel for både os og vore kunder,” glæder de nyslåede selvstændige sig.
Monteringsopgaver venter i hele Europa, mens man regner med at tage en betydelig markedsandel på reparationer og montering i det lokale marked Sydjylland og Nordtyskland.

Publiceret 26 January 2017 10:45