Søren Becher Andresen, Middelfart, er med til at stable Coding Pirates Lillebælt på benene. Foto: Lars Saugbjerg

Søren Becher Andresen, Middelfart, er med til at stable Coding Pirates Lillebælt på benene. Foto: Lars Saugbjerg

En verden af koder:

It-pirater i kreativ leg

Coding Pirates kommer til området. Generalforsamling 1. februar

Af
Lars Saugbjerg

Der bliver sået frø. Og når de spirer, vokser de sig til store, stærke, intelligente, innovative teknologi-genier. i 'Coding Pirates' handler det om at fremme børn og unges produktive og kreative it-kompetencer.
Foreningen Coding Pirates er i en rivende udvikling. Nu ser en lokalafdeling dagens lys: Coding Pirates Lillebælt.
Søren Becher Andresen, der arbejder hos Bankdata i Erritsø, er en af initiativtagerne. En kammerat, som underviser på Middelfart Gymnasium, luftede idéen for ham - og siden har projektet taget fart.
“Det viste sig, at et par kolleger hos Bankdata også var interesseret i at starte noget op. Og Fredericia Bibliotek gik med lignende tanker. Vi blev enige om at lave en fælles forening,” fortæller Søren Becher Andresen, der tilføjer, at projektet allerede har mødt stor interesse.
Lokale virksomheder bakker op og tilbyder alt fra sponsorater til lokaler.
“Undervisningen kommer til at foregå to steder. På Fredericia Bibliotek - og på Middelfart Gymnasium, hvor der bliver stillet udstyr til rådighed. Biblioteket byder blandt andet ind med kasserer-funktion. Vi er 8-10 mennesker involveret i foreningen allerede, men der er brug for flere. Undervisere, naturligvis, men også folk, der kan tage sig praktiske opgaver,” siger Søren Becher Andresen, der håber, at interesserede dukker op til den stiftende generalforsamling 1. februar.

Brug for færdighederne

Coding Pirates er en gave til børn og unge, der er nysgerrige omkring teknologi og it. Det er en håndsrækning til fremtidens it-eksperter.
“Vi kommer til at nørde med koder og programmering. Der bliver mere og mere brug for færdighederne. Vi vil arbejde med egenskaber og kvaliteter, som børn og unge også kan få gavn af i deres voksenliv. Jeg sidder selv på en arbejdsplads, hvor vi kan se, at vi får store udfordringer med at skaffe de rigtige kandidater.”
Vigtige elementer i Coding Pirates er også foreningstanken om et fællesskab med ligesindede.
“Vi skal lege, eksperimentere og opfinde,” siger Søren Becher Andresen, der understreger, at den kommende lokalafdeling ikke har lagt sig fast på et bestemt undervisningsprogram.
“Vi starter formentlig op med nogle projekter, som allerede er afprøvet i andre afdelinger. Måske skal vi lege med Lego Mindstorms - og programmere robotter til at kæmpe mod hinanden.”
Der vil være undervisning én gang om ugen. Rundt om i landet er der rift om pladserne.
“Vi har åbnet en venteliste, som de kommende it-eksperter kan skrive sig på. Vi håber, at mange undervisere melder sig, for jo flere undervisere, jo flere grupper med 4-5 børn kan vi oprette,” siger Søren Becher Andresen, der er far til en ni-årig dreng.
“Jeg regner da med, at han er interesseret. Havde det fandtes, da jeg var dreng, havde jeg ikke lavet andet.”Coding Pirates Lillebælt afholder stiftende generalforsamling 1. februar, Fredericia Bibliotek kl. 19.00, 4. sal.
Coding Pirates er et tilbud til børn og unge, hvor de kan være kreative med IT-teknologi og programmering. Som hovednerve i foreningen står en dedikeret flok af voksne frivillige med it-teknologisk baggrund. Alle har det til fælles, at de ser et behov for et tilbud til børn og unge, der vil styrke deres it-kompetencer og teknologiske kreativitet. Se mere på foreningens hjemmeside.

Publiceret 26 January 2017 06:00