Hovsa-agtig handlekraft

Borgmester H.P. Geil er kendt for at kunne handle spontant og overraskende. I denne periode falder især to episoder i øjnene. Skiltesagen, der for et par år siden gik landet rundt, og senest tilbuddet om at flytte rådhuset fra Haderslevs midtby ud i det tidligere sygehus.

Rådhus-flytteriet dukkede for borgerne op som en hvid kanin af en tryllekunstners hat. Fra HP og et politisk flertal i byrådet var det et sidste fortvivlet forsøg på at gøre regeringen interesseret i at etablere den vestdanske politiskole i Haderslev.

HP var nok den, der fostrede idéen med at koble rådhusets flytning sammen med politiskolen, men han er ikke ene om at tænke tanker i den retning. Faktisk har der tidligere været politiske tanker om kommunal udnyttelse af sygehusbygningen, fordi der fra politisk side er villighed til at satse rigtig meget på, at det gamle sygehus vedbliver med at stå - moderniseret til andre formål.

Netop dét er også i statens - og dermed regeringens - interesse, for det er statens ejendomsselskab Freja, der ejer bygningen, der i tom tilstand kun giver underskud.

Hertil kommer, at der mellem de to store partier, Venstre og Socialdemokratiet, er en klar aftale om at stå sammen om næsten alt, der kan skaffe arbejdspladser til kommunen. Derfor er rådhuset og sygehusbygningen hele tiden i spil, selv om ingen ved det fjerneste om, hvor mange millioner kroner en flytning af kommunale institutioner til sygehusbygningen vil koste.

Inden HP gik til JV med udmeldingen om eventuelt at flytte rådhuset, havde han af Jens Chr. Gjesing fået grønt lys. Det var nu ret tilfældigt, at HP fik den socialdemokratiske opbakning, og i øvrigt havde han så travl med at få sin idé kommunikeret ud, at han helt "glemte" at få sine egne med - her forstået som de øvrige partier i blå blok.

Det kan der menes meget om - alt mellem handlekraftig og hovsaløsningernes mand!

Havkatten Calle

Publiceret 26 January 2017 07:00