Jamen, - det var jo dét vi sagde

I udvalget for Borgernes Rettigheder og Retlige og indre Anliggender (LIBE) i Europaparlamentet blev der tirsdag d. 24 januar afholdt et særdeles interessant møde, og navnligt et punkt på dagsordenen havde enorm relevans for Danmark.
I LIBE-udvalget diskuterede medlemmerne af Europaparlamentet, hvorvidt regeringens udspil til en EUROPOL-aftale kunne accepteres. Jeg tror mange husker JA-partiernes kampagne fra valgkampen omhandlende en afskaffelse af det danske retsforbehold for lidt over et år siden, - det glemmer man ikke så let. Dengang fik vi bl.a. at vide, at EU ikke ville have nogen interesse i, at have Danmark med i EUROPOL - for så længe vi havde et retsforbehold, kunne vi ikke få den ”fulde EUROPOL-pakke”, og var derfor uinteressant for de andre medlemslande. Jeg håber JA-partierne fulgte med i debatten i LIBE-udvalget i tirsdag - i såfald må de stadig gå rundt med røde ører. ”Vi vil gøre alt for, at det skal kunne ske, ” siger udvalgets formand, den britiske socialdemokrat Claude Moraes, med henblik på det danske udspil til en særaftale med EU.
Med udtalelser som denne er man ikke i tvivl om, at hvis regeringen havde gidet anstrenge sig, kunne man utvivlsomt have fået en endnu bedre EUROPOL-aftale - til gavn for alle - undtagen de kriminelle.
 

Publiceret 26 January 2017 07:00