Optakt:

Energy vil fortsætte den positive stime mod White Hawks

Endnu en hård afslutning på ugen venter for Esbjerg Energy, når vestjyderne torsdag klokken 19.00 gæster Scanel Hockey Arena og Frederikshavn White Hawks. Og søndag klokken 15.00 mødes de to mandskaber igen, når der krydses klinger i Granly Hockey Arena i Esbjerg.

"Vi er inde i en god periode i øjeblikket. Vi møder kvalificerede modstandere i disse uger. Tirsdag aften demonstrerede Rungsted, at de var klar fra første skift. Det var en af den slags aftener, hvor vi langt hen i kampen ikke formåede at profitere af vore scoringsmuligheder," fortæller cheftræner Mark Pederson fra Esbjerg Energy.

"Kampen var tæt og nordsjællænderne kom foran, inden vi kort efter udlignede. Kampen var tæt helt indtil slutminutterne. Vi kom foran i det 57. minut og afgjorde kampen endeligt i det 60. minut. Og det var rart og en vigtig sejr for os," fortsætter den 49-årige canadiske Energy-coach.

Esbjerg Energy besejrede Rungsted med 3-1 tirsdag aften. Samtidigt spillede også Frederikshavn en god kamp. Det skete i Odense, hvor de nordjyske ”høge” slog ned på de fynske Bulldogs og vandt med 4-1.

"Det er lidt som om, at vore udfordringer bare bliver større og større og de point vi spiller om, bare bliver vigtigere og vigtigere. Frederikshavn har et rigtigt dygtigt mandskab, som vi har spillet tætte kampe af høj kvalitet mod i de seneste 2-3 år. Og denne sæson er ingen undtagelse," pointerer Mark Pederson.

Frederikshavn har spillet to gange tidligere i denne sæson i Granly Hockey Arena, hvor det er blevet til en nordjysk sejr i ordinær spilletid og en i overtid. De to mandskaber har prøvet kræfter en gang tidligere i Danmarks nordligste skøjtehal, hvor det ligeledes blev til en nordjysk sejr.

"Ja, det bliver hårdt. Først i udekampen deroppe, men også herhjemme søndag. Men vi skal fortsætte med at gøre de mange ting rigtigt, som vi har gjort på det seneste. Men vi skal også være indstillet på, at vi måske får behov for at være lidt skarpere og at vi må forlange lidt mere af hinanden," erkender den vestjyske headcoach.

Esbjerg Energy er en del af et yderst kompakt midterfelt i Metal Ligaen. Tre point adskiller Esbjerg på 8. pladsen og SønderjyskE på den øjeblikkelige 4. plads i Metal Ligaen.

"Det er supertæt fra 8. til 4. pladsen i ligaen. Så i forhold til den øjeblikkelige stilling er pointene vigtige. Hvis vi kan vinde et par kampe, vil nogle af vore konkurrenter tabe. Det vil betyde, at vi klatrer op i tabellen. Men vi skal fokusere på os selv og vores egen indsats. Så det vil være vort fokus," slutter Mark Pederson.

Publiceret 26 January 2017 14:00