Slå ikke plat på sådanne alvorligheder!

I Haderslev byråd hersker der vidt forskellige tilgange og opfattelser af den kriminalitetsbølge, som har huseret i Haderslev de sidste måneder. Senest har flere socialdemokratiske byrådsmedlemmer- og kandidater forsøgt sig med ”plat politik” på baggrund af netop dette, i de lokale medier - formentligt afledt af det forestående kommunalvalg!
Det borgerlige flertal, blå blok om man vil, bliver skudt i skoene, at man negligerer problemerne og ikke vil dem til livs, al den stund, at et flertal i byrådet har trukket penge ud af den pulje, som er tiltænkt børn og unge området -, men er det ensbetydende med, at man ikke ønsker at løse problemerne? Naturligvis ikke. Det kunne være interessant at høre socialdemokraterne og ligesindede, hvilke kommunale medarbejdere, som de mener kan indsættes mod banditterne? Er det kommunale SSP´medarbejdere, som skal komme i pædagogisk dialog med de fyrværkeribegejstrede, politifjendtlige samt bilafbrændende unge? Ansvaret for de unges ulovligheder findes ikke i byrådet, hverken på den blå eller røde side, - men skulle et ansvar placeres, så starter det i hjemmet!
Det er rigtig ærgerligt, at den alvorlige diskussion om håndteringen af de kriminelle unge af rød blok bliver gjort til en diskussion om, at to millioner kroner kunne have bremset den uheldige kriminelle udvikling, og at det borgerlige flertal ikke ønsker dette - det er for useriøst!
 

Publiceret 26 January 2017 07:00