Louise Kubert ses indsat til højre i billedet.

Louise Kubert ses indsat til højre i billedet. Arkivfoto: JN / privatfoto

Louises utrolige redningsplan: Har arrangeret Københavns karveval for nærmest 0 kroner

Årets karneval var tæt på ikke at blive til noget, da eventbureauet, som tidligere stod for promoveringen, pludseligt var lukket og karnevallet mistede sit kommunale tilskud

Af
Jacob Nielsen

Bare maver, vrikkende hofter og et inferno af trommerytmer vil endnu engang rulle gennem København i den kommende weekends karneval.

Men det er et sandt mirakel, at der overhovedet bliver samba og dans i gaderne i år. Det fortæller Louise Kubert, som er en af ildsjælene, der bogstaveligt talt har reddet årets festligheder fra døden.

"De seneste år har karnevallet været arrangeret i samarbejde med et eventbureau, som har fået udbetalt et økonomisk tilskud af Københavns Kommune til driften, men for nogle måneder siden fandt vi til vores store overraskelse ud af, at eventbureauet pludseligt var lukket, og at vi måtte se langt efter de 250.000 kroner, som kommunen ellers havde bevilget," siger Louise Kubert, som, efter chokket havde lagt sig, nægtede at lade en af hovedstadens ældste kulturbegivenheder lukke ned.

I stedet gik hun aktivt ind i et sandt knoklearbejde, som vil kulminere her i weekenden.

Med hjælp fra sambamiljøet, Club Mamba og et hav af gode folk er det lykkes at stable karnevallet på benene for nærmest ingen penge.

"Der er mange, som holder rigtig meget af karnevallet, og som har været utrolig hjælpsomme med at arrangere alt fra scener, lyd, tilladelser, omklædningsfaciliteter, koda-betaling og alle de andre ting, som skal være på plads, når man afholder et så stort arrangement. Det er fantastisk, at vi har kunnet stable det på benene for nærmest 0 kroner, og det betyder meget for mig, at det er lykkes," siger Louise Kubert, hvis største prioritet i redningsplanen var, at søndagens børnekarneval blev reddet.

"Jeg kunne ikke bære, at alle de børn, som har lavet kostumer og øvet i et helt år, skulle blive skuffet," siger Louise.

Heldigvis bliver der både børnekarneval og voksenkarneval - dog ikke i samme størrelse som tidligere. I år forventes kun omkring 600 udøvende i paraden, der vil gå gennem Strøget fra klokken 12 fra Nytorv til Kogens Nytorv.

Men selvom årets sambafest bliver af mindre skala, så har Louise store planer for fremtiden.

"Planen er, at karnevallet er tilbage igen for fuld styrke allerede næste år. Vi skal have turisterne, alle de udenlandske og danske trupper med igen. Det arbejder vi hårdt på," siger Louise, som kan glæde sig over, at vejrudsigten igen i år ser ud til at være samba-venlig.

"Jeg har bestilt sommer, sol og mindst 20 grader i weekenden, og hvis der skulle komme en lille byge, så klarer vi også den. Der er ikke noget, der kan stoppe karnevallet," lyder det fra Louise Kubert.

Publiceret 17 May 2018 15:12