Arkivfoto: Adresseavisen Syddjurs

Efter afsløring af sex-skandale: Sådan ville politiker begå selvmord

Lokalpolitikeren Per Zeidler, som blev afsløret i at stå bag gangbangs og sexorgier midt i valgkampen til sidste års kommunalvalg, fortæller åbent om sit livs krise

Af
Jacob Nielsen

Midt i 2017-valgkampen kom det frem, at Per Zeidler, som på det tidspunkt havde en fremtrædende post som formand for familie- og institutionsudvalget i Syddjurs Kommune, i sin fritid arrangerede sexorgie-arrangementer i et forsamlingshus, hvor deltagerne kunne købe sig til gruppesex.

Det er syv måneder siden, at Zeidlers liv tog en alvorlig drejning og han endte med at blive udstødt både politisk og af familie og venner.

I en længere samtale med Adresseavisen Syddjurs taler han nu om sit livs største krise.

LÆS HELE ARTIKLEN: Skandaleombrust politiker bag sexorgier taler ud: "Vi har ikke gjort noget, som kvinderne ikke gerne selv ville"

Her fortæller han også åbent om, at skandalen nær havde kostet ham livet. Han overvejede selvmord, og havde endda gjort sig sine forberedelser, som følgende passage fra samtalen med Zeidler beskriver:

På en øde markvej midt i en vindmøllepark i det nordlige Tyskland står der en bil. Det har regnet meget de seneste par dage, men netop denne novemberdag i 2017 står solen højt på en klar blå himmel. Bilen står i tomgang, og på førersædet sidder en stor mand. Han har stort set ikke sovet de seneste 10 døgn, mens tankerne har fået lov at løbe løbsk. Nu sidder han og kigger ud over de efterårsgolde marker, og selv om solens stråler breder sig, mærker han tomheden krybe sammen om ham. Ved siden af ham der i bilen, ligger der en mobiltelefon. Den ringer ikke mere, og det er derfor, Per Zeidler har været nede i en lokal Bauhaus og købe en gummislange og en rulle gaffatape. Nu har han tapet slangen tætsluttende fast om udstødningsrøret på bilen og trukket den ind i bilen gennem den tynde sprække i bilvinduet, fordi de eneste personer, der kender nummeret til mobiltelefonen, de bruger det ikke. Den ringer ikke. Og så er der egentlig ikke mere tilbage, tænker han. Han var helt dernede, hvor man kysser asfalten med et fromt håb om, at der trods alt fortsat er et hjerte, der banker, og som andre kan mærke.

LÆS HELE ARTIKLEN: Skandaleombrust politiker bag sexorgier taler ud: "Vi har ikke gjort noget, som kvinderne ikke gerne selv ville"

Publiceret 13 June 2018 11:03