Foto: Martin Meissner / Ritzau Scanpix

2.835 afviste asylansøgere er forsvundet og efterlyses af politiet

De forsvundne asylansøgere bekymrer retsordfører Trine Bramsen fra Socialdemokratiet

Af
Jacob Nielsen

2.835 asylansøgere efterlyses af det danske politi. De har allesammen det til fælles, at de har fået afvist deres sag om asyl i Danmark og derfor skal forlade landet. Det har flere af dem formentlig også gjort, men politiet ved reelt ikke, hvor personerne opholder sig, fortæller Radio24Syv, som refererer til helt nye tal fra Rigspolitiet.

Tal som bekymrer retsordfører for Socialdemokratiet, Trine Bramsen.

"Der er jo en risiko for, at der blandt denne gruppe af mennesker, gemmer sig nogen, der vil vores samfund ondt. Det så vi i Sverige med terroristen, der kørte gennem gågaden i Stockholm og dræbte et ikke ubetydeligt antal mennesker. Han var faktisk en forsvunden afvist asylansøger," siger Trine Bramsen, som også er bekymret for, at personerne underminerer det danske arbejdsmarked ved at arbejde illegalt i landet.

Hun opfordrer derfor til, at der bliver sat mere ind i forhold til at få kortlagt, hvor de afviste asylansøgere befinder sig.

"Man skal ikke bilde mig ind, at man ikke kan finde de her mennesker på Facebook eller spørge myndighederne i andre lande for at høre, om de er rejst ind der," siger Trine Bramsen til Radio24syv.

Udover de 2.835 personer, som har fået deres sag afvist, er der yderligere 2.729 personer, som har ansøgt om asyl i Danmark, men som er gået under jorden, inden deres sag er blevet afgjort i asylsystemet.

Publiceret 14 September 2018 10:02