Endnu et rådyr påkørt ved Ølsted. Foto: Stig Hansen, trafikgruppen

Endnu et rådyr påkørt ved Ølsted. Foto: Stig Hansen, trafikgruppen

'Bambier' dør på stribe

TRAFIK I denne tid advarer både dyre- og trafikorganisationer om faren for at påkøre råvildt på vejene, fordi dyrene ofte er på farten ved solopgang og -nedgang, der kan være ensbetydende med tættere trafik på nogle veje.

"Rådyr, dådyr og krondyr bevæger sig mest omkring i skumring og dæmring. Når vi går efterårsmørket i møde, falder menneskers myldretid sammen med hjortenes myldretid, og der er derfor større risiko for at påkøre en hjort," forklarer Michael Carlsen fra Dyrenes Beskyttelse, og fra trafikgruppen i Ølsted lyder det nu, at flere rådyr end vanligt er påkørt på Hillerødvej og Ubberupvej, hvor dyrene trækker mellem Lille Lyngby Skov og Kregme Mose.

"Nu er endnu et rådyr påkørt, og det er det tredje inden for kort tid. To af dyrene var med kid," fortæller Stig Hansen fra trafikgruppen, som opfordrer til advarselsskiltning og afskærmning samt evt. ændret belysning ved vejene til gavn for både dyr og trafikanter. /an

RÅD OG TIPS

  Sæt farten ned, når du i skumring, nat eller dæmring kører gennem områder, hvor der er skov, eng, levende hegn eller lignende langs vejen.

  Hold øje med reflekser fra dyrenes øjne. Ser du et dyr ved vejen, så sæt farten helt ned.

  En hjort kommer sjældent alene. Ser du én hoppe over vejen, så tro ikke at faren er drevet over. Der kan godt komme flere.

  Påkørt hjort? Det skal du gøre: Ring til Dyrenes Beskyttelses vagtcentral 1812

  Følg nøje vagtcentralens anvisninger

  Vent i bilen. Nærvær af mennesker stresser dyretBliv på stedet, indtil dyreredningsbilen ankommer. (Kilde: Dyrenes Beskyttelse)

Publiceret 10 October 2018 08:32