Haregabsvej 15A koster 85 mio. kr. Foto: Ivan Eltoft Nielsen

Haregabsvej 15A koster 85 mio. kr. Foto: Ivan Eltoft Nielsen

Her er Danmarks dyreste huse: Har du råd?

Danmarks andendyreste bolig ligger ved Esbønderup

beliggenhed 50-60-70-80-90.

Det kan lyde som noget, man råber, mens man iført badetøj holder ungerne i hånden og prøver at lære dem ti-tabellen synkront med hop i poolen.

Sidder de små tabeller efterhånden godt nok fast, kan det være, at næste punkt på skemaet er at lære at sætte nogle flere nuller bagpå - helt nøjagtigt seks styks. For det er nemlig, hvad der skal til for at nå op i nærheden af de ejendomme, der for øjeblikket kan kalde sig Danmarks dyreste.

For 90 millioner kroner kan du således blive ejer af landets p.t. dyreste hus, mens der skal 85 tilsvarende til at få fingrene i det næstdyreste. Det skriver Boliga.dk.

Græsted og Faaborg

Og selvom Københavns nordligste nabokommuner som regel tager disse titler hjem, må whiskybæltet for øjeblikket vige den absolutte topplads til fordel for Græsted og Faaborg.

Her er Danmarks dyreste huse

5. Vedbæk Strandvej 344, Vedbæk. 593 kvadratmeter er, hvad du får, hvis du skriver under nederst på skødet til Danmarks for øjeblikket femtedyreste ejendom.

Villaen ligger direkte ud til Øresund med udsigt til Hven, og derudover byder ejendommen også på en hall, opholdstue, opvarmet swimmingpool og fitnessrum - foruden en atriumgård med fire springvand og en garage med plads til tre biler.

Huset koster 55 millioner kroner.

Næsten nabo til Løkke

4. Nybrovej 395, Lyngby. Samtidig med at du bliver ejer af Danmarks fjerdedyreste hus, bliver du også næsten-nabo til Statsministerens officielle embedsbolig i Lyngby lige nord for København.

Huset koster 68 millioner kroner.

3. Vedbæk Strandvej 328, Vedbæk. Danmarks tredjedyreste ejendom ramte oprindeligt markedet i 2014 med en pris på 120 millioner, hvilket gjorde adressen til en af de dyreste, der nogensinde har været udbudt til salg i landet. I dag er ejendommen gennemgribende renoveret og med en lidt mindre grund, der til gengæld også ligger ud til Øresund. Huset koster 75 millioner kroner.

2. Haregabsvej 15A, Græsted. Haregabsgaard i Nordsjælland er Danmarks for øjeblikket næstdyreste ejendom, og er det her, du i fremtiden vil have dit navn stående på hoveddøren, er der noget, der taler særligt for, at du godt kan lide heste.

Landejendommen, der ligger lige nord for Esrum Sø, er nemlig forsynet med en firelænget staldbygning med glasoverdækket ridebane, 27 hestebokse, saddelrum, lounge - og så er der blandt andet også ti almindelige folde. For de tobenede er der derimod en hovedbygning på 720 kvadratmeter fra 2002 med blandt andet biograf og vinkælder.

Landejendommen koster 85 millioner kroner.

248 hektar grund

1. Østergyden 3A, Faaborg. Der er langt til landets klassiske højdespringer-områder og naboerne i øvrigt - for Danmarks dyreste ejendom, Nakkebølle Gods, ligger på en grund, der er 2.478.148 kvadratmeter - eller hvad der svarer til 248 hektar - stor.

Godset ligger i første række til Nakkebølle Fjord ved det sydfynske øhav. Landejendommen koster 90 millioner kroner.

Publiceret 11 October 2018 09:36