Danmark har siden den 4. januar 2016 gennemført midlertidig grænsekontrol i de danske havne med færgeforbindelse til Tyskland samt ved den dansk-tyske landegrænse. Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix

Danmark har siden den 4. januar 2016 gennemført midlertidig grænsekontrol i de danske havne med færgeforbindelse til Tyskland samt ved den dansk-tyske landegrænse. Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix Scanpix Denmark

Grænsekontrollen forlænges yderligere seks måneder på grund af terrortruslen

Den midlertidige grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse opretholdes i yderligere seks måneder. Vurderingen er primært begrundet i den alvorlige terrortrussel mod Danmark.

Den danske regering har i dag besluttet at opretholde den midlertidige grænsekontrol for en periode på seks måneder, når den midlertidige grænsekontrol på det nuværende grundlag ophører den 11. november 2018. Beslutningen har den danske regering i dag orienteret Europa-Kommissionen og de øvrige Schengenmedlemsstater om.

"Det er lykkedes regeringen at bringe indrejse- og asyltallet ned på et lavt niveau, og det glæder jeg mig over. Når det er sagt, så er der stadig en alvorlig terrortrussel mod Danmark og et væsentligt pres på Europas ydre grænser. Derfor mener regeringen, at grænsekontrollen er nødvendig for at værne om Danmarks sikkerhed," siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg.

Publiceret 12 October 2018 14:20