Martin Dahl Andersen, butikschef i Jysk i Kokkedal, før åbning af den nye butik.

Martin Dahl Andersen, butikschef i Jysk i Kokkedal, før åbning af den nye butik. PR-foto

Handelsstandsforeninger får medhold i klage: Jysk skal rette ind

Jysk i Kokkedal afviser at rette ind og henviser til lejekontrakten

Efter Jysk flyttede til Kokkedal har Fredensborg Kommune fået klager fra tre handelsstandsforeninger i Hørsholm, med blandt andre Lisbeth Dahlgaard i spidsen, som klager over, at Jysk ikke overholder lokalplan (K 106), fordi butikken sælger detailvarer.

Den klage giver Fredensborg Kommune nu handelstandssforeningerne medhold derfor beder formanden for Plan-, miljø og klimaudvalget i Fredensborg Kommune Lars Simonsen (R) nu Jysk i Kokkedal om at rette ind.

"Vi forventer, at Jysk holder sig indenfor de rammer de har fået tilladelse til, nemlig et varesortiment med særligt pladskrævende varer," siger han.

Lars Simonsen henviser til en sag fra Vejle, hvor der blev afsagt dom i Vestre Landsret i 2014. Her fik en udlejer at vide, at han i et område til pladskrævende varer ikke kan udleje til Jysk, fordi butikken havde en andel af såkaldte "udvalgsvarer" på 40-45 procent.

"Hvis de ikke kan leve op til det, må de tilpasse deres koncept, så de holder sig indenfor rammerne af det, de fået tilladelse til," siger Lars Simonsen (R).

Men hos Jysk afviser Rune Jungberg Pedersen, at ændre konceptet i Kokkedal.

"Netop på baggrund af sagen i Vejle, har det været vigtigt for Jysk at sikre, at der kan drives en Jysk i de lokaler, vi har lejet," siger han.

Rune Jungberg Pedersen ønsker dog ikke, at kommentere sagen yderligere, men henviser til lejekontraktet med Fredensborg Kommune, hvor det blandt andet fremgår.

"Lejemålet skal anvendes til Jysk butik med detailsalg af Jysks til enhver tid værende sortiment [...]" og "Udlejer indestår for, at lejemålet lovligt på ikrafttrædelsestidspunktet kan anvendes (til Jysk, red.), herunder at anvendelsen ikke strider mod lokalplan eller anden offentlig planlægning," står der i lejekontraktet.

Ifølge Jysk er det altså Fredensborg Kommune der som udlejer skal sikre, at Jysk med deres varesortiment overholder lokalplanen. Dermed spiller Jysk bolden tilbage til Fredensborg kommune.

Til det siger Lars Simonsen (R):

"Det mener vi, at er en forkert udlægning. Jysk har fået tilladelse til at indrette en butik med 'særligt pladskrvende varer'. Det er det de har fået tilladelse til, så det er det de skal rette ind efter", siger han og tilføjer:

"Vi mener, at de andre handelsdrivene har ret i deres klage, og vi ønsker ikke at genere andre detailhandlende i området," siger han.

Publiceret 13 October 2018 08:21