Arkivfoto: Ida Marie Odgaard / Ritzau Scanpix

Arkivfoto: Ida Marie Odgaard / Ritzau Scanpix Scanpix Denmark

Lov skal nægte Peter Madsen sex

Af
Jacob Nielsen

Det skal være slut med dates og kvindebesøg mænd, som sidder fængslet på livstid.

Det mener Dansk Folkeparti, der ønsker, at livstidsfangernes sexliv skal begrænses ved lov, skriver BT.

Indsatte som Peter Madsen, Peter Lundin og Amagermanden skal altså ikke fremover kunne nyde selskab af fremmede kvinder, som finder deres selskab spændende. I Peter Lundins tilfælde endte et sådan forhold med, at han blev gift med kvinden, Bettina Brøns, et ægteskab der varede hele 12 år. Bettina Brøns har sidenhen advaret andre kvinder om at følge i hendes fodspor.

Peter Kofod Poulsen fra Dansk Folkeparti siger:

"Vores kriminalforsorg skal ikke være en giftecentral for psykopater. Hvis man begår den ultimative forbrydelse – som det er sket for ubåds-Madsen, Peter Lundin og Amagermanden – så er det dybt uretfærdigt, at man først kan bruge den kendisfaktor, man får gennem medierne, når man bliver dømt og dernæst bruger Kriminalforsorgen til at facilitere, at man kan møde kvinder, altså skabe nye relationer, efter man har fået en hård dom," siger Peter Kofod Poulsen til BT.

Hos Fængselsforbundet synes man ikke om forslaget:

"Jeg mener ikke, det er en politisk opgave at agere smagsdommer i den sammenhæng. De er jo dømt, og nu er det vores opgave at få et menneske ud af det, hvis det er muligt," siger formand for Fængselsforbundet, Kim Østerbye.

Ifølge BT er der siden 2009 blevet afholdt 32 bryllupper i Herstedvester Fængsel, der er hjemsted for en lang række af landets farligste mordere og voldtægtsforbrydere.

Publiceret 14 October 2018 09:42