15-årige Julie Thomsen og Simon Østergaard fra Odder købte ulovligt masser af alkohol i Skanderborg. Foto: Sonne

15-årige Julie Thomsen og Simon Østergaard fra Odder købte ulovligt masser af alkohol i Skanderborg. Foto: Sonne

12 ud af 13 butikker tillod 15-årige at købe alkohol

12 ud af 13 butikker tillod to 15-årige at købe øl

Af
Claus Sonne

Der kan godt tændes for de røde ører hos en længere række af supermarkeder og kiosker i Skanderborg og omegn. En stikprøvekontrol fredag viste nemlig, at det er endog meget let for 15-årige at købe alkohol - selv om det er ulovligt.

Det er Alkohol & Samfund, der står bag projektet, der skal belyse problematikken med, at unge kan købe alkohol, selv om de ikke er gamle nok. I fredags tog Marie Bredkjær Thomsen fra Alkohol & Samfund sammen med 15-årige Julie Thomsen og Simon Østergaard fra Odder en tur rundt i lokalområdet for at se, om de to unge kunne købe alkohol, og det kunne de i den grad.

I 12 ud af 13 besøgte butikker kunne Julie og Simon nemlig købe øl uden problemer. Det var kun i Føtex på Adelgade i Skanderborg, at de blev bedt om at vise legitimation - og så fik nej til at købe.

"Resultaterne fra Skanderborg Kommune viser meget tydeligt, at det er vigtigt, at vi får sat fokus på denne problematik," siger Marie Bredkjær Thomsen og tilføjer:

"Vi oplever ofte, at de unge mennesker, der sidder ved kassen, ikke spørger efter ID hos vores testkøbere, og jeg tror, at det handler om, at de ikke ønske at tage en eventuel konflikt. Men der er er ingen tvivl : Der skal spørges om ID, hvis man er i tvivl."

Publiceret 23 October 2018 09:05