Wassim Hallal er anerkendt som en af landets bedste kokke, og hans restaurant Frederikshøj i Aarhus har de seneste år haft en Michelin-stjerne. Mange mener, den fortjener to. Pressefoto

Wassim Hallal er anerkendt som en af landets bedste kokke, og hans restaurant Frederikshøj i Aarhus har de seneste år haft en Michelin-stjerne. Mange mener, den fortjener to. Pressefoto

Michelin-kok i opsigtsvækkende samarbejde med discountkæde

Michelin-kokkens mange nye produkter kan købes fra 1. november.

Michelinstjerner og tysk discountkæde.

Det lyder umiddelbart som en underligt kombination, men ikke desto mindre har den Michelinstjerne-vindende Frederikshøj-ejer Wassim Hallal indgået et samarbejde med supermarkedkæden Lidl om en produktserie af fødevarer fra små, lokale producenter, der skal gøre det muligt for danskerne at få gourmetmad på middagsbordet.

Det oplyser Lidl i en pressemeddelelse.

Produktserien indeholder alt fra frisk pighvar fra Hirtshals til surdejsbrød fra Sønderjylland. Mange af produkterne er økologiske og kommer fra små producenter i Danmark.

”Vi danskere har så utroligt travlt, at det ofte går ud over vores mad. Jeg vil gøre det nemmere at tilberede et velsmagende og lækkert måltid mad, hvor smagen og kvaliteten er i top,” siger Wassim Hallal.

Hos Lidl er man begejstret for at kunne tilbyde en ny palet af mere eksklusive fødevarer, der hovedsageligt er baseret på Wassims grundopskrifter.

”Vores mission er at give danskerne den bedste kvalitet til den bedste pris, og vi arbejder konstant ud fra den mission, når vi vælger varer og leverandører på tværs af vores sortiment. Nu lancerer vi produktserien med Wassim, som er næste led i vores strategi og et godt eksempel på, hvor vigtigt kvalitet er for os,” siger indkøbsdirektør for Lidl, Mikko Forsström.

Michelin-kokken har nøje udvalgt leverandører fra hele Danmark.

”For mig handler kvalitet om det gode håndværk, og med det mener jeg, at leverandøren følger processen tæt fra start til slut og bruger de bedste råvarer. Det giver originale produkter,” forklarer han.

En af leverandørerne til den nye serie er Mols Organic, der ligger ved Mols Bjerge. Det drives af familien Rømer, der har økologi som deres store passion.

”Wassim tænker anderledes, og vi har fået et helt nyt perspektiv på den måde, vi gør tingene på. Vi har for eksempel udviklet en ny slags brunkage ud fra Wassims opskrift, som ikke ligner den traditionelle. Det har krævet mange smagsprøver og tilpasninger sammen med Wassim for at finde frem til den helt rigtige sammensætning og smag i vores produkter,” forklarer direktør Aksel Rømer.

”Der er masser af færdigretter og takeaway, der gør hverdagen nem, men vi skal tænke over det, vi spiser. Vi skal nyde smagen, duften, konsistensen. Mad er ikke noget, der bare skal overstås, det skal være en højtid igen,” siger Wassim Hallal.

De første produkter, der lander i Lidls butikker den 1. november, er juleprodukter i form af økologiske marcipanbrød, vaniljekranse og chokolademandler. I løbet af efteråret vil der blive lanceret endnu flere produkter i serien fra mange forskellige kategorier.

dp

Publiceret 25 October 2018 14:48